Ambasada Statelor Unite in Romania a sarbatorit anticipat Ziua Independentei

Ambasada Statelor Unite in Romania a sarbatorit anticipat Ziua Independentei

Weekendul acesta, mai precis sambata 4 iulie, americanii se imbraca in haine de gala si ies la iarba verde pentru a celebra cea de-a 239-a anivesare a Declaratiei de Independenta. Ambasada Statelor Unite in Romania a sarbatorit anticipat Ziua Independentei alaturi de invitati de seama.

Invitatul de onoare a fost seful statului nostru, presedintele Klaus Iohannis. Acesta a sustinut un discurs in cadrul receptiei, in care a transmis cele mai calde urari natiunii americane si a subliniat importanta parteneriatului dintre Romania si Statele Unite si aspiratia ca relatiile dintre cele doua state sa se diversifice in toate domeniile.

Misiunile desfasurate sub egida NATO consfintesc parteneriatul strategic al Romaniei cu SUA, lucru confirmat si de insarcinatul cu afaceri din partea Statelor Unite, Dean Thompson, care a urmarit sa sublinieze importanta armatei romane.

Printre cei invitati la receptia organizata de Ambasada SUA in Romania s-au numarat Mihai Razvan Ungureanu (seful SIE), vicepresedintele interimar Gabriel Oprea, ministrul apararii Mircea Dusa, Alina Gorghiu, Vasile Blaga, Rovana Plumb si directorul SRI Eduard Hellvig.

Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii (sau Ziua Independentei, dupa cum este cunoscuta de toti) se serbeaza anual pe data de 4 iulie, data la care, in anul 1776, a fost adoptata Declaratia de Independenta care separa Statele Unite de catre Marea Britanie.

De Ziua Independentei, se serbeaza practic tot ce este considerat a apartine de purul spirit American prin focuri de artificii, gratare in aer liber, parade, targuri si carnavale, concerte, procesiuni si jocuri de baseball.

Pe langa sciziunea de Regatul Marii Britanii, Declaratia de Independenta postuleaza principiul separarii puterilor in stat si garanteaza drepturi egale tuturor cetatenilor. Fraza care a devenit faimoasa este ca oamenii au drepturi inalienabile la “viata, libertate si cautarea fericirii”.

Sa le uram si noi la multi ani tuturor americanilor de acasa si din tara noastra!

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.