Topul celor mai populare masini din 2014

Topul celor mai populare masini din 2014

Este toamna deja, asa ca este oportun sa facem topul celor mai populare masini din 2014, bazandu-ne pe vanzari, critici si recenzii din ultimele luni ale anului. Asa ca iata lista noastra – sa vedem daca sunteti de acord!

Desigur, preferintele in materie de autoturisme difera de la tara la tara si de la continent la continent. Dar exista cateva marci care se detaseaza in mod evident.

Conform topului intocmit de Forbes, cea mai vanduta masina din lume este Ford Focus. Ceea ce este previzibil, avand in vedere ca Ford este per total cea mai populara marca a anului acesta, ocupand a doua pozitie ca vanzari in Europa si fiind lider pe piata americana. In Statele Unite, Ford F-150 a fost cea mai cautata masina in ultimii 32 de ani (si cea mai iubita camioneta in ultimii 37 de ani consecutivi). Ford Fiesta este cea mai vanduta masina a anului in Regatul Unit, cu aproape 85.000 de inregistrari pana acum.

Forbes plaseaza Toyota Corolla si Volkswagen Jetta pe urmatoarele doua pozitii in topul celor mai populare masini din 2014. Intr-adevar, europenii par sa isi pastreze increderea in masinile germane. Cu modelele VW Golf si VW Polo, compania germana a inregistrat vanzari de 1.5 m de masini in 2014, conform publicatiei The Telegraph.

Ar fi poate interesant de remarcat ca, pe piata asiatica, pe langa previzibilele Honda si Toyota car ocupa locurile de top in vanzari locale, observam o aparitie surprinzatoare in China, unde cea mai populara masina din 2014 in China este Volkswagen Bora.

Pe piata romaneasca, pe langa Dacia (cu modelele Logan, Duster si Sandero) si Skoda Octavia, Volkswagen Golf ocupa cea de-a treia pozitie in vanzarile acestui an. Daca sunteti intetresat de aceste modele, puteti in prealabil sa aranjati un test drive sau, si mai simplu, sa apelati la o companie de inchirieri masini pentru a va bucura de masina care v-a captat interesul.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , . Bookmark the permalink.