Un traseu turistic in apropiere de Oradea

Un traseu turistic in apropiere de Oradea

Unul dintre cele mai importante centre culturale, economice si turistice din Romania, Oradea este o destinatie nationala si internationala de seama. Un traseu turistic in apropiere de Oradea va poate oferi o idee excelenta pentru o excursie de weekend in aceasta vara.

Cadrul natural in care este amplasat orasul Oradea este unul de o frumusete aparte. Misterele Muntilor Apuseni asteapta sa fie descoperite la doar kilometri distanta, alaturi de vaile bogate si raurile repezi. Zona rurala va va introduce intr-un univers de poveste, unde oamenii de binete inca va intampina cu drag.

La 12 km de Oradea gasiti statiunea balneo-climaterica permanenta Baile Felix, una dintre cele mai vechi si cea mai mare din Romania.

Rezervatia Naturala Piatra Graitoare, pe Coasta Braiesei, este un univers verde si minunat in salbaticia lui dominat de Piatra Graitoare, o stanca poreclita astfel pentru ecoul produs de sunetul ce reverbereaza in peretii sai.

Statiunea Stana de Vale se afla de asemenea in apropierea orasului Oradea. Aflata la o altitudine de 1100 de metri, localitatea este cunoscuta drept centrul precipitatiilor din tara. Este de asemenea destinatia favorita a celor ce au nevoie de odihna sau doresc sa isi ingrijeasca sanatatea. Accesul spre Stana de Vale se face din DN 76 prin localitatea Budurleasa. Traseul este spectaculos, presarat de serpentine si ace de par.

Cei cu probleme respiratorii, endocrine sau nervoase vin adesea la Stana de Vale pentru apele oligominerale, dar si pentru aerul intens ionizat si pentru presiunea atmosferica redusa.

Un sit paleontologic renumit este rzervatia naturala Calcarele tortoniene de la Tasad, unde pe o suprafata de o jumatate de hectar se gasesc depozite fosile de corali, alge, mamifere mici, reptile si moluste, numai bune de studiat.

Pentru vacanta de vis pe care o planuiti, puteti apela la Oradea rent a car pentru a avea o masina inchiriata de calitate la dispozitie la cele mai accesibile preturi.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Oradea and tagged , , , . Bookmark the permalink.