Unde calatoresc romanii?

Unde calatoresc romanii

Alegerile de vacanta spun multe despre un anumit popor, desi principalii factori decisivi in luarea unei decizii cu privire la destinatia de concediu sunt pozitionarea geografica si bugetul calatorilor. Sunteti curiosi sa aflati unde calatoresc romanii?

Ei bine, depinde in mare parte de preferintele si de bugetul calatorilor. Odata cu intrearea Romaniei in Uniunea Europeana, deschiderea granitelor a dus la o substantiala crestere a numarului de turisti romani, pregatiti sa “ia cu asalt” destinatiile despre care inainte doar citisera sau la care visasera.

Vara aceasta, dupa cum era de asteptat, romanii au calatorit din nou spre litoralul din Bulgaria si Grecia. Conform Global Market Research, acestea sunt si variantele cel mai des intalnite in ofertele tur operatorilor romani: Grecia (49%), Bulgaria (36%) alaturi de Turcia (38%).

Turistii romani aleg destinatii ca Paralia-Katerini (Grecia), Nisipurile de Aur (Bulgaria) si Antalya (Turcia) datorita preturilor avantajoase, programelor all inclusive si de asemenea datorita relativei apropieri. Spre deosebire de o vacanta in Spania sau Italia, care sunt destinatii greu relativ indepartate, abordabile doar cu avionul, Bulgaria sau Grecia propun sejururi si excursii cu autocarul, populare pentru cei in cautare de o solutie low cost.

O alta varianta populara de vacanta o reprezinta weekendurile in diverse capitale europene (asa-numitele “city breaks”). Astfel, la preturi accesibile (uneori sub 200 Euro), cautand o oferta potrivita, va puteti bucura de o excursie la Budapesta, Paris sau Viena.

Austria este de asemenea, de ani buni, in topul celor mai vandute destinatii. Romanii sunt an de an curiosi sa vada Viena festiv decorata pentru sarbatorile de iarna. Sunt de asemenea interesati de statiunile montane Linz, Innsbruck sau Kitzbuhel, unde pot practica sporturi de iarna sau se pot bucura de cateva zile in aerul curat, intr-un cadru in acelasi timp pitoresc si occidental.

Bineinteles, romanii nu evita nici destinatiile autohtone, cele mai populare fiind statiunile de pe litoralul Marii Negre si locatiile montane de pe Valea Prahovei. Pentru acestea, pot calatori usor cu trenul, cu masina personala sau pot inchiria un autoturism de la o firma de profil de incredere.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.