Dacia: O poveste de succes

Dacia O poveste de succes

Acum 15 ani, cand au preluat uzina Dacia – Mioveni, francezii de la Renault au fost priviti ca niste visatori. Cine ar fi crezut atunci ca masina nationala romaneasca, odinioara una dintre cele mai nefiabile autoturisme din lume, va deveni Dacia: O poveste de succes?

O Cenusareasa a masinilor europene, Dacia astepta de fapt sa fie descoperita de printul francez (concernul Renault), invesmantata in rochia de bal (caroserie si design nou) si readusa la statutul de drept de printesa (in limbaj tehnic, masina fiabila si eficienta, un nume pe piata europeana). Una din cele mai vandute masini ale batranului continent, concurand cu succes pe pietele exigente din Franta, Martea Britanie si Germania, Dacia a avansat atat de mult, incat “aproape a inchis decalajul fata de restul uzinelor din cadrul grupului Renault”, dupa cum a declarat Nicolas Maure, director general si presedinte al consiliului de administratie Automobile Dacia conform Business Magazin.

Depasind toate asteptarile, Dacia a batut toate recordurile, incepand anul 2014 cu un alt record de productie: 342.610 masini asamblate in cursul anului trecut, cu 16% mai multe decat in anul precedent. Modelul Symbol, de asemenea produs sub sigla Renault, a inregistrat o cifra record de asamblare si vanzare dupa ce productia sa a fost mutata in Romania din Turcia.

Nicolas Maure subliniaza aspiratia sa de a aduce uzina de la Mioveni in topul uzinelor Aliantei Renault-Nissan si producerea de autoturisme de clasa premium, ca Renault Megane. De asemenea, Grupul Renault se afla in colaborare cu inginerii de la concernul german Daimler, cu care Renault colaboreaza pentru platforma Smart-Twingo. Momentan, nu exista inca un contract concret intre Romania si Daimler, dar aceasta posibilitate exista.

Intre timp, pe piata romaneasca, ca si in domeniul de rent a car, modelele Dacia Logan, Dacia Sandero si Dacia Duster sunt lideri detasati, surprinzand publicul cu masini din ce in ce mai performante la preturi accesibile. O masina low cost este binevenita si pe piata internationala, mai ales ca lumea abia incepe sa se redreseze dupa criza economica din ultimii ani.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.