Unde ne gaseste Noaptea Muzeelor 2016?

Unde ne gaseste Noaptea Muzeelor 2016?

Se apropie acel weekend magic din an cand ne dorim sa iesim din case la miezul noptii pentru a ne culturaliza si totul se intampla pe gratis. Unde ne gaseste Noaptea Muzeelor 2016?

Noaptea Europeana a Muzeelor a fost programata pentru ziua de 21 mai anul acesta. Sa speram ca si vremea va tine cu noi! Sute de muzee din intreaga Romanie (si bineinteles, muzeele din intreaga Europa) sunt incluse in circuitul unic anual de vizitare gratuita. Programul de vizitare incepe in jurul orei 16, pe data de 21 mai, si se incheie in primele ore ale datei de 22.

Nu trebuie sa stati neaparat la voi in localitate in noaptea muzeelor. Va puteti pune imaginatia la contributie, iar daca nu aveti o masina ca sa va deplasati, puteti apela la car hire Romania pentru a inchiria una special pentru aceasta ocazie.

Noutatea de anul acesta este ca muzeele din Bucuresti si din cateva alte orase mari din Romania vor oferi ghidaj audio si video pe telefoanele mobile, o aplicatie dezvoltata prin intermediul Ministerului Culturii.

Noaptea Muzeelor a luat nastere in Franta. In prezent, se oragnizeaza sub egida Consiliului Europei si al UNESCO. Totusi, prima Noapte a Muzeelor a avut loc in Berlin in anul 1997. Ideea a devenit in curand populara, iar in prezent tari din intreaga lume saluta initiativa in fiecare an.

Cele mai mari si mai frumoase muzee din Romania vor putea fi vizitate gratuit pe 21 mai 2016. Daca aveti nevoie de cateva idei, printre aceste muzee se numara Muzeul Antipa din Bucuresti, Muzeul Satului din Bucuresti, Galeria de Arta Nationala, Complexul Muzeal Astra din Sibiu, Muzeul Na?ional de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca, Muzeul "Casa Muresenilor" din Brasov, Castelul Peles din Sinaia si multe altele.

Va dorim sa va bucurati de o noapte de neuitat!

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.