5 locuri uimitoare in Romania

Poate ca nu stiai cat de frumoasa e tara in care traiesti, asa ca astazi suntem aici, pregatiti sa vorbim despre 5 locuri uimitoare in Romania.

Asa este: cinci este o cifra prea mica poate, dar sunt tot atatea idei pentru o serie de excursii minunate. Haideti sa vedem cateva dintre cele mai frumoase si uluitoare locuri mai putin cunoscute de explorat. Ca idee, daca aveti nevoie de o masina, puteti apela la inchirieri masini Romania pentru servicii excelente la preturi rezonabile.

  1. In Caras Severin veti gasi lacul ale carui ape nu ingheata niciodata. Pe langa proprietatile speciale ale apelor, e de notat si frumusetea culorii albastre si cristaline ale acestui lac de munte, sursa a nenumarate legende si povesti.
  2. In Vrancea se gaseste o localitate mica, de vreo 2000 de locuitori, numita Soveja. Nimic ciudat pana acum, dar se pare ca aceasta este depozitara celui mai curat aer din Romania. Ar trebui sa explicam ca este cantitatea de ozon ceea ce o face cu adevarat unica si ca motivul pentru care aerul este atat de bogat in ozon sunt padurile de conifere din imprejurimi.
  3. In judetul Cluj se gaseste biserica de sub ape, o uimitoare constructie datand din secolul XIX. Biserica de la Belis este in prezent scufundata in ape la o adancime de aproximativ 30 de metri. Se poate observa clar doar in zilele secetoase, dar merita o vizita in perioada de vara!
  4. In satul Andreiasul de Sus din Buzau se poate vizita Rezervatia Focul Viu, o atractie totalmente unica. Datorita gazelor de suprafata, focuri micute ard mocnit permanent. Este un fenomen foarte rar si fascinant. Pacat ca aceasta atractie nu este promovata mai mult!
  5. Asocierea Transilvaniei cu vampirii si implicit cu liliecii este pur Hollywood, dar este adevarat ca in Romania se gaseste Pestera Liliecilor, o caverna care este casa unei largi varietati de lilieci.
Share
Acest articol a fost publicat in Rent a car Romania.