Hai la Botosani!

Hai la Botosani!

A venit primavara si vreti sa calatoriti, dar nu stiti unde? Hai la Botosani!

Nu mai contenim sa spunem asta: Moldova este o regiune care, in pofida saraciei si a privatiunilor, a situatiei sociale si economice prin care unii locuitori trec, merita cu adevarat atentie si promovare turistica. Si asta pentru ca este o regiune depozitara a unui nepretuit patrimoniu cultural, dar si a unui cadru natural de o deosebita frumusete.

Iata cateva dintre atractiile pe care ar trebui sa le vizitati in judetul Botosani:

Casa Memoriala Mihai Eminescu cinsteste viata si opera celui mai mare poet roman. Casa de la Ipotesti unde a copilarit Mihail Eminovici alaturi de familia sa poate fi vizitata inca din anii `90. Muzeul imbina biografia cu poezia. O zi de neuitat!

O lume intreaga a auzit despre “albastrul de Voronet”. (Poate e o exagerare, dar oricum, lumea artistica romaneasca vorbeste despre tenta unica de azur care decoreaza peretii de la Manastirea Voronet). Dar ati auzit despre Manastirea Cosula? “Galbenul de Cosula” este de asemenea unic, desi mai putin cunoscut. Aceasta manastire are de asemenea importanta istorica, fiind locul din care a inceput Secularizarea Averilor Manastiresti de catre domnitorul Al. I. Cuza, care ar fi fost intemnitat intr-un beci de catre staret. O motivatie pentru decizia politica de a trece domeniile manastirilor in proprietatea statului, spun unii, ar avea la baza si aceasta motivatie.

Eu iubesc sa ma plimb. Daca imi impartasiti aceasta pasiune, obiectivul este Parcul “Mihai Eminescu” din orasul Botosani. Prevazut cu un lac artificial care oglindeste cele doua poduri ce il strabat, parcul a fost amenajat in 1869 si incanta cu linistea si frumusetea lui zeci de calatori zi de zi de atunci.

Daca picioarele va obosesc, puteti apela la inchirieri auto Botosani pentru o masina cu care sa calatoriti oriunde in regiune.

Share
This entry was posted in Botosani and tagged . Bookmark the permalink.