Cateva din cele mai spectaculoase destinatii din Romania

Cateva din cele mai spectaculoase destinatii din Romania

Romania este o destinatie predilecta pentru turistii straini amatori fie de senzational (superstitiosii care cred in legende), fie de liniste intr-un cadru natural nepangarit. Cateva din cele mai spectaculoase destinatii din Romania fac obiectul articolului nostru de astazi. Sa vedem pe unde ne mai putem plimba prin tara!

Lacul Ochiul Beiului poate fi consierat unul dintre minunile Romaniei. Localizat in judetul Caras-Severin, in Parcul National Cheile Nerei — Beusnita, lacul se gaseste la o altitudine de peste 300 de metri, iar forma sa este cea a unui crater adanc de peste 3 metri si jumatate, prin apa caruia pestii ce inoata aici pot fi observati. Este o oaza de liniste si frumusete si o destinatie cu adevarat spectaculoasa.

Se vorbeste izolat despre turim in judetul Covasna, dar aici, in comuna Zabala, puteti sa va bucurati de o vacanta intr-unul din cele mai frumoase domenii din tara, un castel de secol XVI, proprietatea Contelui Mikes, unde va puteti caza si puteti sa va bucurati de o experienta boema.

Daca doriti sa evadati din cotidian, Pestera Munticelu din judetul Neamt, in apropiere de Cheile Bicazului, este o pestera naturala, neatinsa de mana civilizatoare a omului. Desi nu a fost amenajata, asadar, in scop turistic, poate fi vizitata si aici, in adancuri, va puteti conecta cu memoria oamenilor primitivi, care au scris semne pe pereti si au aprins focuri aici.

Daca in urma industrializarii vertiginoase a avut loc o relocare de la sat la oras in masa, astazi ne-am intoxicat cu atata urban si de multe ori simtim nevoia de a reveni in sanul naturii si al universului atemporal al satului. Va invitam in Satul Beia din judetul Brasov. Este unul din cele mai frumoase sate sasesti din Romania, ocrotit (relativ) de inovatiile moderne. Cultura sasilor este un aspect care merita atentie, mai ales ca au ramas atat de putini in tara in ultimele decenii, iar importanta lor in istoria romanilor este de netagaduit – acestia fiind intotdeauna prieteni.

Cu Brasov car hire, puteti calatori inspre Beia, dar si in restul Ardealului cu usurinta.

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.