Cateva destinatii de toamna in Romania

Cateva destinatii de toamna in Romania

Cateva destinatii de toamna in Romania va vor servi de inspiratie pentru urmatoarele saptamani, chiar daca luna octombrie e “in parg” si zilele cu soare sunt de acum din ce in ce mai rare.

La doar o ora de Bucuresti, gasim un oras care a fost caminul multor personalitati si artisti. Orasul lui Caragiale si al lui Nichita Stanescu e un oras ingrijit, cu un centru care in noapte straluceste aproape occidental si cu o serie de cladiri istorice impresionante. Ploiesti este mai mult decat un oras industrial.

Dupa o plimbare pe Bulevardul Castanilor, la capatul acestuia ajungeti in centru, unde pe langa vestitele Fantani – cel mai important loc de rendez-vous al ploiestenilor – malluri si magazine, puteti vizita Casa Culturii, Teatrul “Toma Caragiu”, Catedrala si Muzeul de Istorie.

Pe langa Piata Sfatului si Biserica Neagra, orasul Brasov se lauda cu o minunata Sinagoga. Comunitatea evreiasca se bucura de o locatie minunata, care straluceste puternic in lumina diminetii si ofera o clipa de pace si spiritualitate oricarui calator ostenit.

Daca ajungeti in judetul Alba in toamna aceasta, va invitam sa vizitati frumoasele localitati Rimeta si Coltesti. Veche colonie secuiasca, din evul mediu pana spre sfarsitul secolului XIX, Rimeta – construita in apropiere de Cheile Turzii – este singura localitate din Romania premiata de Comisia Europeana cu “Europa Nostra” pentru modul in care a pastrat patrimoniul cultural. Ceea ce impresioneaza aici insa, pe langa aspectul inter-cultural, este frumusetea peisajului natural. Casele albe au de asemenea o arhitectura speciala, deosebita. In apropiere, in localitatea Coltesti, veti gasi romanticele ruine ale cetatii medievale ce domina odinioara Valea Trascaului.

Cea mai importanta concluzie este: nu incetati sa calatoriti, sa priviti, sa traiti fiecare clipa din plin! Din fiecare calatorie ne intoarcem mai mult, mai bogati, mai castigati. Calatoriti cu Auto Car Hire Romania!

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.