O excursie de weekend la Rasnov

O excursie de weekend la Rasnov

Multi dintre prietenii nostri se plang de lipsa timpului, chiar daca teoretic au weekendurile libere si ar putea calatori. Desigur, orice iesire presupune un cat de mic buget si ceva planning, dar pentru cei ce se incumeta sa iasa din casa, azi m-am gandit sa va propun o excursie de weekend la Rasnov.

Odinioara, Cetatea Rasnov se ridica semeata pe dealul dur unde inca se zaresc printre pantele acoperite cu vegetatie ruinele cetatii. Atestata pentru prima data intr-un document din anul 1355, Rasnov l-a adapostit pe Mihai Viteazu si trupele sale in 1600, cat astepta intariri din Valahia dupa infrangerea de la Miraslau.

Rasnov a ramas o reduta de neinvins mult timp, iar locuitorii sai o aparau cu ardoare, dupa cum puteti afla admirand armele si artefactele din Muzeul Rasnov.

La doar 1,5 km distanta de Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii in bazinul Tarii Barsei este considerate un areal protejat. Elemente unice pot fi gasite aici, ca de exemplu fenomenele carstice, stancile si rocile din Pestera Valea Cetatii si din Poiana Dracului.

Cea mai simpla forma de acces este pe DN1E Brasov – Poiana Brasov – Rasnov. Daca nu aveti o masina personala, puteti apela la Brasov rent a car sau puteti opta pentru un transfer.

Pestera Valea Cetatii a fost deschisa de o explozie hidraulica in 1949 si a fost vizitata de un grup de tineri localnici in 1954. Din 2010, pestera este deschisa catre public in urma unui urias efort de reconstructive si reamenajare.

Tariful de intrare este de 10 lei de persoana adulta si 5 lei pentru copii.

Zona Rasnov este de o deosebita frumusete naturala, presarata cu obiective turistice de insemnatate. O excursie de weekend aici va va incarca bareriile si va va oferi cele mai frumoase amintiri. Merita cu adevarat sa calatoriti, pentru ca de fiecare data veti reveni mai bogat dintr-o astfel de experienta!

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.