Transilvania e frumoasa! – Partea I

Transilvania e frumoasa!

Un taram in care s-au intersectat mai multe culturi, iubita de multi, disputata de si mai multi, cu o istorie zbuciumata si cu multe povesti de spus, Transilvania e frumoasa!

De fapt, Ardealul este atat de frumos, incat cu greu poti sa te gandesti de unde sa incepi. Asa ca incepem cu inceputul povestii, cu de mult apusele vremuri ale dacilor. Pe atunci, Sarmizegetusa Regia era cea mai importanta cetate a stramosilor nostri. Regi, nobili, artizani si mestesugari, medici si o mare de alti cetateni traiau atunci. Mai tarziu, in vremea romanilor, cetatea a capatat “birocratia” si “tehnologia” Imperiului. Astazi, este o minunata ruina care povesteste despre gloria stramosilor nostri.

Cetatea Rasnov din judetul Brasov a fost ridicata de locuitorii Rasnovului prin secolele XIII-XIV ca stavila in calea invaziei tatare. Intre zidurile puternice si primitoare ale fortului, mii de oameni traiau in tihna. Astazi, este una dintre cele mai bine pastrate astfel de cetati din Transilvania si din Europa.

Si ca tot vorbeam de Brasov, merita sa ii amintim frumusetea, aerul occidental, arhitectura saseasca remarcabil pastrata si macar cateva din multitudinea de atractii turistice de aici: Piata Sfatului (cel mai bun loc de reper si de intalnire din oras), Biserica Neagra (o monumentala constructie gotica amplasata foarte aproape de piata), dar si Gradina Zoologica Brasov, locatia perfecta pentru o excursie distractiva si fericita in familie.

Un sfat: Brasovul are un sistem de transport in public foarte complex si relativ eficient, dar daca doriti sa evitati sa pierdeti timp navigand increngatura de strazi a orasului, puteti apela mai degraba la Brasov car rental, o solutie de transport mult mai buna.

Nu departe de Brasov, puteti vizita de asemenea Castelul Bran, o minunata marturie a evului mediu pe aceste meleaguri.

Si de asemenea in munti trebuie vizitata si impunatoarea Cetate a Fagarasului, unica in Romania si admirata la nivel european pentru felul in care a fost pastrata.

Share
This entry was posted in Brasov and tagged . Bookmark the permalink.