Transilvania e frumoasa! – Partea a II-a

Transilvania e frumoasa! - Partea a II-a

Incepusem data trecuta sa spunem ca Transilvania e frumoasa! – Partea a II-a ne mana spre alte plaiuri, daca vorbeam pana acum despre zona Brasov in special.

Astazi calatorim la Salina Turda, una dintre cele mai moderne si frumoase saline din tara. Se pare ca sarea era exploatata in zona inca din anul 50 i. Hr., iar astazi salina este probabil cel mai popular obiectiv turistic din judetul Cluj. Trecandu-i pragul, calatorii sunt atrasi in lumea misterioasa si fascinanta a minei, desi tehnologia moderna a transformat o lugubra si rece grota intr-o atractie turistica indragita de intreaga familie. Peste 500.000 de oameni vin an de an aici pentru a se plimba prin mina, pentru o plimbare cu barca pe lacul interior, dar si pentru terenurile de joaca si de golf sau baschet. Stiati ca temperatura in salina este una constanta, in jur de 10 grade? Asta o face o destinatie perfecta indiferent de sezon.

In orasul Cluj, de altfel, puteti vizita nenumarte atractii de o deosebita importanta culturala. Printre ele, puteti alege Muzeul National De Arta, Manastirea si Biserica Franciscana, Muzeul National de Istorie sau Muzeul Farmaciei. De asemenea, puteti participa la un eveniment organizat la Cluj Arena si nu uitati in vara de Festivalul UNTOLD! Aveti grija sa inchiriati o masina la Cluj din timp pentru acea perioada aglomerata.

In Harghita, zona celebra pentru apele sale curate si curative, gasim singurul lac vulcanic din Romania, Lacul Sfanta Ana. Lacul s-a creat pe fundul unui crater vulcanic. Se pare ca odinioara aici sedea un vulcan numit Ciomatu.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Maramures este… un cimitir! Dar nu oricare, ci singurul Cimitir Vesel din lume. Se gaseste in localitatea Sapanta si a fost introdus in patrimoniul UNESCO. Bazele acestui cimitir-muzeu au fost puse prin anii 1940 de mesterul Ioan Stan Patras. Mormintele sunt strajuite de cruci de lemn cu inscriptii si ilustratii vesele care vorbesc despre viata (si uneori despre defectele) raposatului.

Ce alte destinatii ati mai pune pe lista?

Share
This entry was posted in Cluj Napoca and tagged . Bookmark the permalink.