Bucurati-va de toamna cu Auto Car Hire Romania!

Toamna a sosit pe meleagurile noastre, facandu-se resimita in aerul cu mirosul sau tomnatic aparte si in natura ce usor usor capata nuante ireal de frumoase.
Romania si ale sale peisaje absolut fascinante ne incanta pretutindeni, iar anotimpul potrivit pentru a le pune in scena este toamna, atunci cand plimbarile sunt mai dese si mai lungi in timp ce vantul valseaza elegant cu frunzele, iar excursiile din weekend capata o noua vibratie.

Un loc minunat ce pune culorile toamnei in valoare este Cetatea Poenari, unul dintre cele mai misterioase si interesante locuri din România, plasat într-un cadru natural fabulos, aflandu-se la 4 km distanta de barajul Vidraru, in varful muntelui Cetatuia. La cetate se poate ajunge urcand 1480 de trepte din beton care serpuiesc printr-o padure de fag. Aici, la o altitudine de 850 m, protejata de pante abrupte, s-a inaltat cetatea „cuib de vulturi al vitejilor de temut”, care facea parte dintr-un lant de fortificatii ce aparau hotarul nordic al Tarii Romanesti. Ascunsa intre munti, batrana cetate Poenari isi tainuieste inca secretele.

Daca vrei sa experimentezi cum este sa te simti aflat la capatul lumii, Casa de Piatra este locul ideal care iti va oferi acest lucru. Noua atractie din Muntii Apuseni i-a fermecat pe turistii veniti din toate colturile lumii. I se spune satul de la capatul lumii, pentru ca aici ajungi pe un drum pietruit, printre paduri dese de brad. Catunul inconjurat de stanci (de aici i se trage si numele) este caminul a circa 20 de familii, care iubesc acest petec de pamant, dar este si raiul speologilor si artistilor fotografi. Peisajele inedite si pesterile minunate ii atrag aici pe cei curiosi, pentru a descoperi aceasta lume, unde si locuitorii dau dovada de o ospitalitate mostenita din strabuni.

Locul magic din Muntii Metaliferi, Sacarambul, este cel mai frumos sat din judetul Hunedoara si are o poveste si istorie impresionante in spate. Povestea asezarii este legata de zacamintele importante de aur descoperite in urma cu doua secole si jumatate, care au atras in aceste locuri familii din toate colturile lumii. Satul Sacarambul impresioneaza prin peisajele de care este inconjurat, cladirile vechi si istoria locului.
Privelistile sunt absolut minunate si merita admirate toamna in superbul colorit al naturii, in timp ce in departare inca rasuna “El Dorado al Europei”, „Dealul Patimilor” sau „Calvaria mare”, denumiri capatate de-a lungul timpului de catre aceasta comoara din tinuturile Transilvaniei.

Locul de care te vei indragosti in aceasta toamna este cu siguranta Lepsa. Lepsa, asezata in inima muntilor Vrancei, reprezinta statiunea de referinta a judetului Vrancea. Este una dintre cele mai frumoase locuri din Vrancea, iar cascada Lepsa are o lungime de 80 de metri, iar apa ajunge intr-un lac cu o adancime de circa 12 metri, ea fiind si declarata monument al naturii. Aici poate fi vizitata si o superba manastire de maicute.

Alt loc idilic este Valea Hartibaciului, frumoasa vale fiind cuprinsa intre Brasov, Sighisoara si Sibiu, alaturandu-se celorlalte locuri idilice din Transilvania. Este numita si „Valea Verde” si ofera privelistea unica a naturii salbatice si a spectaculoaselor biserici fortificate sasesti. Inconjurate de ziduri de aparare, aceste cladiri sunt prevazute cu galerii si turnuri de straja – adevarate castele transilvanene.
Valea Hartibaciului se transforma intr-un loc magic toamna, cand natura o imbraca in cele mai frumoase haine!

Bucurati-va de aceste locuri minunate numai alturi de Auto Car Hire Romania, care va pune la dispozitie masini la preturi foarte avantajoase pentru cat mai multe plimbari si aventuri!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.