Ce orase frumoase sunt cu adevarat spectaculoase in imensul defileu al iernii?
Unul din cele mai vizitate si celebrate orase in anotimpul alb este Arad, orasul-suflet ce are de oferit numeroase destinatii turistice cu adevarat impresionante.
Cu un aspect ordonat, sobru si germanic ce aminteste de marile capitale din Europa Centrala, in special de Viena, Aradul este este o destinatie cu o istorie colosala, fiind unul dintre cele mai vechi orase din tara si locul in care s-a pus la cale Marea Unire din 1918, avand un patrimoniu cultural bogat, cladiri istorice interesante, cetati care au jucat un rol esential in secolele trecute, biserici din lemn ce dateaza din Evul Mediu si multe alte obiective turistice ce merita luate in seama.
Gara din orasul Arad, numita si Gara Mare, este cea mai mare gara din judetul Arad si una dintre cele mai importante gari din vestul tarii.
Gara Arad a fost construita de catre arhitectul aradean Lajos Szantay, lucrarile la aceasta incepand in 1905 si fiind finalizate in 1910. In octombrie 1944, gara a fost bombardata de catre trupele germane, iar apoi a fost refacuta in 1950-1953.
Cea mai recenta modernizare a garii a inceput in aprilie 2012, aceasta fiind parte a proiectului de reabilitare a caii ferate dintre Curtici si Simeria.
Manastirea Radna, care reprezinta unul din cele mai atractive locatii din Arad si fiind vizitata de mii de credinciosi, a fost intemeiata de catre calugarii franciscani veniti din Bosnia in jurul anilor 1551.
In anul 1695, sultanul Mustafa a asediat Lipova si a incendiat biserica, ce a ars pana la temelie. Singurul obiect care nu a ars a fost icoana Maicii Domnului.
Biserica actuala a fost construita intre anii 1727-1826 in stil baroc, in anul 1911 fiind inaltate ambele turnuri de 30 m. Manastirea Radna cuprinde trei parti construite in jurul curtii, iar Biserica este lacasul de cult ce porta denumirea “Maria Radna”.
Alta cladire impunatoare, demna de admiratie si vizite nenumarate, este Palatul Administrativ.
Situat chiar la kilometrul zero al Aradului, Palatul Administrativ a fost ridicat in perioada de glorie a orasului de pe Mures. Pentru construirea lui intre anii 1872 si 1875, a fost angajat in prima faza un arhitect faimos din Budapesta, insa a fost terminat sub indrumarea unui arhitect aradean, Francisc Pekar. Sediu al Primariei in primii ani dupa ce a fost dat in folosinta, Palatul Administrativ adaposteste astazi atat Primaria Aradului cat si Prefectura Judetului Arad.
Un alt loc care merita vizitat indiferent daca te afli chiar si numai pentru un weekend in acest oras minunat este cetatea. In perioada imperiului Austro-Ungar a fost inchisoare militara. In zilele noastre este una dintre cele mai vizitate locuri.
Cetatea Aradului a fost ridicata in perioada 1763-1783 cu o structura ce aminteste de o stea cu sase colturi iar cetatea a avut ca prizonieri multe personalitati istorice printre care se numara si Horea, Closca si Crisan, dar si pe Gavrilo Pincip (omul care a comis atentatul de la care a pornit primul razboi mondial, asasinatul ducelui Ferdinand de Habsburg).
Centrul istoric al Aradului, cel mai vechi nucleu al orasului este dominat in prezent de Piata Avram Iancu, un loc marginit de mai multe cladiri colorate ce dateaza de la sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX. Imediat in vecinatate se gaseste Palatul Bohus, o superba cladire construita in jurul anului 1913, in stil Wiener Seccession. Totodata, in piata se pot vedea Teatrul Vechi si Casa Hirschi, construite in stil baroc in anul 1817, aceste doua cladiri gazduind cel dintai teatru permanent din Romania.
Descoperiti cele mai frumoase locuri ale Romaniei numai alaturi de Auto Car Hire Romania, care va pune la dispozitie masini la cele mai avantajoase preturi, ce va vor purta in aventuri de neuitat alaturi de cei dragi!