O excursie la Mogosoaia

O excursie la Mogosoaia

Nu stiti unde sa mergeti in weekendul acesta? Noi va propunem o excursie la Mogosoaia, unde puteti vizita o localitate placuta si linistita si un palat brancovenesc, totul la doar 15 kilometri de centrul orasului Bucuresti.

Bineinteles ca Palatul Mogosoaia este atractia turistica numarul unu in localitate. In weekendurile cu soare, zeci de oameni vin sa se plimbe prin parcul dimprejur, mai ales ca intrarea in complex este libera.

De cum treceti de poarta, sunteti primiti intr-un mediu verede si linistit, umbrit de coroanele pomilor, neasteptat de curat si de frumos.

Finalizat in anul 1702 si construit de catre Constantin Brancoveanu, Palatul Mogosoaia a apartinut familiei Brancoveanu, apoi Bibestilor. Devastat de otomani si de Revolutia din 1821, a fost restaurat de multe ori, iar stilul arhitectural s-a schimbat peste ani. Martha Bibescu l-a renovat in 1912, conferindu-i aspectul de azi in mare parte.

Palatul e o cladire cu aspect destul de simplu si vesel: fatada din caramida cu decoratiuni din piatra cu motive florale, o gradina cu mici labirinturi in stil italian si trepte care duc spre un mic lac.

Palatul Mogosoaia a fost loc de intalnire pentru diplomati in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, iar astazi adaposteste  Muzeul de Arta Brancoveneasca.

Complexul Mogosoaia contine nu doar Palatul Mogosoaia, ci si Cuhia brancoveneasca (bucataria) construita intre 1681 si 1702, turnul de veghe, cavoul familiei Brancoveanu si Biserica Sfantul Gheorghe. Alte cladiri includ ghetaria si o casa de oaspeti, toate demne de a fi admirate.

Vremea devine din ce in ce mai calduroasa si insorita. Asa ca daca sunteti in apropiere de capitala la weekend, stiti ce trebuie sa faceti: Bucuresti rent a car va asteapta sa inchiriezi o masina si sa mergi la Mogosoaia. Cu putin planning si cu simt de aventura, poti calatori insa mult mai departe de atat.

Share
This entry was posted in Bucuresti and tagged . Bookmark the permalink.