Campulung Muscel, o destinatie care merita

Din ciclul “pe unde sa ne plimbam in tara noastra”, astazi discutam putin despre Campulung Muscel, o destinatie care merita vizitata oricand.
Se pare ca toamna se instaleaza bland anul acesta. Inca mai tragem sperante la weekend-uri calde si insorite si intr-unul din acestea puteti sa inchiriati o masina cu Inchirieri masini Pitesti daca doriti sa vizitati micul oras Campulung. Cel mai vechi oras din Valahia, Campulung a fost atestat documentar pentru prima data in anul 1300. Adevarul este insa ca au fost gasite urme de locuire pe aceste meleaguri inca din secolele II-I i. Hr.

Campulung este un oras cu atat mai interesant cu cat este in drumul spre munte, la jumatatea drumului intre Bucuresti si Bran. Este locul perfect pentru o excursie de o zi sau pentru o plimbare linistita. As numi-o o experienta topic romaneasca, atmosfera orasului, cu al sau centru vechi, aducand aminte de arta populara mioritica si de epoca de aur.

Concret, ce putem vizita aici?
Unul dintre obiectivele turistice preferate de aici este Muzeul Orasenesc. Aici (dar si la Muzeul de etnografie si arta populara) putem invata toate aspectele importante legate de istoria locala, arta populara si personalitatile care fac de altfel cinste orasului Campulung.
Istoricii impatimiti vor iubi si Castrul Roman Jidava.

Monumentul lui Negru Voda, vestitul stramos al localnicilor, vegheaza din 1910 din fata Bibliotecii orasului.
Un alt lucru interesant in oras este predilectia pentru frantuzisme. Spre exemplu, puteti sa va odihniti pe o banca in Parcul Merci. Se numeste astfel pentru ca, in trecut, se organizau aici serbari de vara unde gratioase domnite raspundeau atentiilor galante ale baietilor cu un la fel de galant “merci”.
De asemenea, va puteti plimba pe Bulevardul Pardon. La sfarsitul secolului XIX, bulevardul era atat de aglomerat, incat scuzele erau inevitable.

Noi ne cerem doar scuze daca incursiunea de azi nu a fost completa. Nu vrem sa va stricam surpriza!

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania.