Ce masini de lux au ales romanii in 2014

Ce masini de lux au ales romanii in 2014

In ultima vreme, am facut numeroase topuri legate de masini si am vorbit despre optiunile favorite ale oamenilor, asa ca astazi va propun sa descoperim impreuna ce masini de lux au ales romanii in 2014.

Peste 1100 de masini de clasa superioara au fost inmatriculate in tara de la inceputul anului pana in luna septembrie a anului 2014. Anul trecut intr-adevar, piata masinilor de lux a fost mai bogata cu 14%, dar chiar si asa, romanii au cheltuit cam 8 milioane de euro, iar 20 dintre autoturismele alese au costat peste 200.000 de euro.

Romanii iubesc marca Audi, aparent, deoarece aproape 1000 de unitati au fost inmatriculate conform Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatrculare a Vehiculelor (DRPCIV). Marcile care ocupa urmatoarele pozitii sunt Lexus, Jaguar si Alfa Romeo.

Cea mai scumpa masina inmatriculata in anul 2014 este un Lamborghini Aventador Roadster care a costat aproape 410.000 de euro. Este interesant de stiut ca in Romania se gaseste singurul showroom si service Lamborghini si Bentley din zona Europei central-estice. In afara de centrul de la noi, posesorii acestor bolizi de lux trebuie sa calatoreasca pana in Praga sau Viena pentru a-si repara defectiunile auto.

Romanii bogati, dar… mai economi, sa le spunem, au ales sa cumpere masini de lux, dar la second hand. Si aici piata a fost in scadere fata de anul trecut. Totusi, peste 20 de autoturisme Jaguar au fost achizitionate si aproape tot atatea Chrysler, 14 Dodge si cateva Ferrari, Masserati, Rolls Royce, Bentley si Aston Martin.

Desigur, pentru oamenii “obisnuiti”, optiunea unei masini second hand de clasa economy sau intermediara ramane populara. Volkswagen, Opel si Ford se afla in topul masinilor la mana a doua populare. Cat despre masini noi, probabil prima optiune ramane masina nationala, Dacia (atat pentru cei ce doresc sa o achizitioneze, cat si pentru cei ce cauta sa inchirieze o masina).

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.