Cele mai bune partii de schi din Romania

Cele mai bune partii de schi din Romania

Sarbatorile de Craciun si zilele libere nu sunt singurele minuni ale lunii decembrie: aceasta perioada alba ca neaua aduce entuziasm si pentru iubitorii sporturilor de iarna. Schiul este una dintre cele mai populare activitati sportive de iarna, alaturi de sanius. Dar pentru a le practica in siguranta si in mod organizat, este necesara o anumita logistica.

Beneficiind de o zona montana extinsa, Romania se bucura de popularitate in perioada de iarna. Din pacate, infrastructura necesara practicarii sporturilor de iarna este destul de modesta: 150 de partii omologate masurand un total de 135 km.

Cele mai bune partii de schi din Romania se gasesc in special in zona Brasov, pe Valea Prahovei si in Vatra Dornei. Cea mai mare partie din tara este Drumul Rosu in Poiana Brasov si masoara aproape 5 km in lungime. Faimoasa partie brasoveana este urmata de Partia Sulinar (3.3 km), aflata in vecinatate, tot in Poiana Brasov.

Locul trei este ocupat de partia Dealul Negru situata in Vatra Dornei. Masurand 3000 de metri, este cea mai importanta partie din Suceava si centrul recunoscut al activitatilor sportive. In Prahova, veti gasi partii in Sinaia, pe Muntele Furnica, la Busteni si Azuga. In Maramures, Hunedoara si Bihor puteti de asemenea sa va bucurati de sporturile de iarna favorite.

La polul opus, cea mai mica partie din tara este prahoveana Gondola, in Masivul Bucegi (150 metri in total).

Printre cele mai populare statiuni de iarna se numara Sinaia, Busteni, Predeal, Azuga si Poiana Brasov. Statiunea hunedoreana Straja este de asemenea pe lista. Iata si judetele fruntase in numarul de partii. Pe locul intai se situeaza Prahova, cu 23 de partii, urmat indeaproape de Harghita (nu mai putin de 22 de elemente) si de judetul Brasov, cu 20. Schi si sanius mai puteti practia si in Maramures, Hunedoara, Sibiu si nu numai.

Puteti calatori spre oricare dintre aceste aceste destinatii montane daca inchiriati o masina pentru aceasta vacanta de iarna.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.