Cele mai frumoase destinatii Europene de iarna (Partea II)

Cele mai frumoase destinatii Europene de iarna (Partea II)

Craciunul si Anul Nou acasa sunt un vis pentru noi toti, dar vacanta de iarna este totodata un prilej de a planui cateva zile (sau cel putin o excursie de cateva ore) intr-un loc nou si interesant. Cele mai frumoase destinatii Europene de iarna va ofera cateva idei frumoase de locuri la care (poate nu) v-ati gandit pana acum.

Nu doar in bogata Europa de nord-vest gasiti orse minunate si marete. Din contra, restul continentului are multe surprize neasteptate, iar pentru astazi ne-am planuit sa va vorbim despre cateva dintre ele.

Brno (sau Brunn, cum mai este cunoscut in germana), este cel de-al doilea oras din Cehia si cel mai mare din Moravia. Atrage anual mii de vizitatori cu arhitectura sa si cu cele peste 100 de situri incadrate in patrimoniul mondial UNESCO. Brno are cea mai mare arie istoric protejata. Spilberk Castle, Abatia Sfantului Tomas, Osuarul din Brno (al doilea ca marime de pe continent) si modernul Turn AZ, inaugurat in 2013 si masurand 111 m (cea mai inalta cladire din tara) se numara printre principalele atractii.

De fapt Brno cheltuieste anual 30 milioane de Euro pentru evenimente culturale si contine teatre, muzee si monumente nepretuite. Un alt oras care reprezinta un simbol al culturii este Sibiu. In Romania, nicio vizita in regiunea Transilvania nu mai este de conceput fara a include Sibiul in ruta.

Vechi burg al sasilor stabiliti in Ardeal inca din evul mediu, Hermannstadt a fost capitala a culturii europene in anul 2007. Pe langa multiple biserici de toate confesiunile, Sibiu gazduieste muzee (Palatul Brukenthal, Muzeul de Istorie, Muzeul Locomotivelor cu Abur, Muzeul Astra) si simboluri precum Podul Minciunilor, Turnul Sfatului si Pasajul Scarilor.

In imprejurimi, puteti explora Muntii Fagars (si cetatea cu acelasi nume), Lacul si Cascada Balea, Ocna Sibiului si faimosul traseu Transfagarasan, pe care il puteti cuceri la volanul unei masini inchiriate.

Share
Acest articol a fost publicat in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania, Sibiu, Sibiu Aeroport.