Cele mai frumoase saline din Romania – Partea a doua

Cele mai frumoase saline din Romania

Data trecuta, am inceput sa facem un top cu cele mai frumoase saline din Romania. Dupa ce am vorbit despre salinele de la Slanic, Targu Ocna si Turda, astazi ne continuam incursiunea prin lumea din adancuri cu partea a doua.

Prima oprire o vom face la Suceava unde vizitam Salina Cacica, situata la cam 20 de kilometri de Gura Humorului. Aceasta prezinta un deosebit interes deoarece a fost sapata manual, toate cele 8200 de galerii si armatura lor din lemn fiind create fara ajutorul vreunui utilaj. Dupa peste 220 de ani, salina este inca in stare foarte buna si a devenit un punct de interes turistic pentru calatorii romani si straini.

Sunteti invitati sa coborati treptele de lemn in salina luminata discret, pana la 27 de metri adancime, unde veti intalni bisericuta Sfanta Barbara. Odinioara, muncitorii poposeau aici pentru a se inchina protectoarei minerilor, Sfanta Varvara. Pe terenul vechii sali de festivitati puteti practica tenis. De asemenea, puteti vizita un mic muzeu al minoritatilor sau savura o cafea in Grota Piticilor.

A doua oprire se va face in judetul Harghita, la Salina Praid. Spectaculoasa, frumoasa si spatioasa, Praid este una din cele mai mari mine din sare europene, reprezentand un adevarat oras subterab, situat la 120 de metri adancime.

Daca aveti statiunea Sovata pe lista de vacanta, merita sa faceti o oprire 10 km mai departe, la Salina Praid. Salina este accesibila doar cu autobuzul, strabatandu-se un tunel de 1500 de metri. Dupa “debarcare”, nu fiti descurajati de cele 300 de trepte ce trebuie coborate pana la salina propriu-zisa. Drumul anevoios merita, insa, efortul. Interiorul salinei a fost amenajat cu spatii de joaca pentru copii, mese de biliard si arii in care se face gimnastica recuperatorie sub supraveghere medicala. Daca sunteti pasionati de literatura, vizitati biblioteca din adancuri. Iar pentru a descoperi mai in amanunt lumea subterana, exista un mini-muzeu cu istoria mineritului in zona.

Cu siguranta o vizita la salina poate fi o ocazie minunata de a petrece timp in familie (sau in compania prietenilor). Dupa cum stiti deja, puteti oricand inchiria o masina pentru a calatori confortabil si in siguranta oriunde in tara.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.