Cele mai frumoase saline din Romania

Cele mai frumoase saline din Romania

Iubite pentru lumea fascinanta si secreta din adancuri, ca si pentru binecunscutele lor proprietati terapeutice, salinele naturale fac obiectul articolului noastru de astazi. Vom trece in revista cele mai frumoase saline din Romania si vom incerca sa va aratam cum si de ce va puteti alege o salina ca urmatoarea destinatie de vacanta.

In trecut cunoscute ca temutele “ocne de sare”, locuri unde raufacatori sau nevoiasi erau obligati sa munceasca in conditii foarte vitrege, salinele sunt astazi exploatate prin metode moderne sau transformate in adevarate muzee, deschide catre publicul larg. Vizitatorii poposesc aici pentru a le admira misterul si pentru efectele tamaduitoare ale sarii asupra sistemului respirator si osos, ca si pentru ajutor in preventia diverselor boli. Tratamentul se numeste speleoterapie. Interesant de stiut este ca, desi relativ scazute, temperaturile din saline sunt constante (de obicei incadrandu-se intre 11 si 16 grade C).

Iata si o lista a celor mai frumoase si interesante saline din Romania:

Situata la doar 40 de kilometri de Ploiesti si circa 80 de kilometri de Bucuresti, Salina de la Slanic Prahova este o deosebit de populara statiune balneoclimaterica din tara, vizitata zilnic de sute de turisti, romani si straini. Este una din cele mai mari saline din Europa, cu cele 14 camere si o suprafata de 90.000 de mp. Exploatarea sarii in Slanic a inceput inca din 1688. Pe langa binecunoscutele statiuni montane de pe Valea Prahovei, Salina Slanic se numara printre cele mai de seama atractii turistice din sudul Romaniei.

In judetul Bacau gasim Salina de la Targu Ocna, localizata in mina Trotus. Pe langa proprietatile curative, salina este un centru de interes turistic datorita strandului cu apa sarata si al bisericutei cu hramul Sfanta Varvara, aflata chiar in interiorul salinei.

Poate cea mai spectaculoasa salina din tara este insa Salina de la Turda, in judetul Cluj. Amenajata modern, salina ofera distractii pentru toate varstele, cu spatii de joaca pentru cei mici, un amfiteatru, terenuri de fotbal, spatii in care se poate juca bowling, minigolf sau tenis, o sala de concerte si o biserica. Roata panoramica ofera o imagine de ansamblu surprinzatoare, ca de film SF, iar lacul salin este o atractie in plus, aici organizandu-se plimbari cu barca.

Daca transportul constituie o problema, pentru a vizita oricare dintre cele mai frumoase saline din Romania puteti apela la un serviciu de inchirieri de masini.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.