Hunedoara, o destinatie de neuitat

Hunedoara, o destinatie de neuitat

Daca doriti inca o idee de vacanta – si daca aveti macar cateva zile disponibile pentru drumetii si vizite – va sugeram astazi Hunedoara, o destinatie de neuitat.

Unii oameni calatoresc in cautare de peisaje care iti taie rasuflarea, altii sunt interesati de monumente istorice, pe cand aceia care doresc sa scape de zgomotul si poluarea orasului opteaza pentru o vacanta intr-o statiune montana. In care din aceste categorii va integrati? De fapt, nu conteaza! Frumusetea Hunedoarei rezida chiar in asta: poti face toate aceste activitati intr-un singur judet. Tocmai de aceea recomandam cel putin o saptamana de explorat pe aceste meleaguri.

Iata numai cateva optiuni spre care va puteti orienta in Hunedoara:

Romani si straini se imbulzesc la portile castelelor Bran si Peles. Sunt minunate, intr-adevar! Dar la fel de frumos si de important este si Castelul Huniazilor (cunoscut si sub numele de “Castelul Corvinilor” sau “Castelul Corvinestior”). Categoric, este cel mai important monument din oras. Zidurile medievale ale castelului ascund legende fascinante, iar cladirea in sine este o adevarata bijuterie arhitecturala.

De o gura de aer liber intr-un peisaj frumos va puteti bucura si pe Dealul Cetatii Deva, care troneaza falnic deasupra orasului. Cetatea Medievala Deva se afla in apropiere. Aceasta veche fortificatie (care dateaza din secolul al XIII-lea) poate fi vizitata cu telecabina. De sus, veti avea parte de cea mai frumoasa panorama asupra orasului. Totusi, e de recomandat sa coborati pe jos; astfel, veti putea admira intregul ansamblu al cetatii, dar si zona impadurita frumoasa care o inconjoara.

Daca jos va asteapta si o masina inchiriata de la Deva rent a car, puteti explora mai departe orasul sau puteti sa conduceti pana la Sarmizegetusa Regia, vechiul centru spiritual, politic si militar al stramosilor nostri, dacii. Dupa lectia de istorie, trecem mai departe, caci vizita in Hunedoara e departe de a se fi sfarsit!

Share
This entry was posted in Deva and tagged , . Bookmark the permalink.