Fly Romania noua companie aeriana Low Cost

Fly Romania

Noua companie aeriana Fly Romania va oferi zboruri de linie internationale si interne incepand cu 15 mai 2014 din Bucuresti, Tulcea si Timisoara. Vestea este cu atat mai buna cu cat patronul companiei, Ovidiu Tender, garanteaza ca pretul zborurilor va fi mai redus decat transportul auto.

Potrivit Mediafax, afaceristul Ovidiu Tender a declarat: „Nu ne dorim sa luam pasageri de la Tarom, ci vrem sa le facem concurenta masinilor, pentru ca aceste zboruri sunt mai ieftime decat masinile”.

Estimativ, pretul unei curse Bucuresti-Timisoara va fi de 70 Euro, afirma Catalin Butu, directorul general Ten Airways, grup din care face parte mai nou si Fly Romania. Pe ruta Bucuresti -Timisoara se va zbura zilnic, exceptie facand sambata, iar traseul Tulcea – Bucuresti va avea o frecventa de 3 zile pe saptamana.

Pentru moment, destinatiile internationale propuse sunt Italia, Spania si Germania, rute populare printre “navetistii europeni” – romani care lucreaza in strainatate intr-una din aceste tari. Din Capitala se va pleca spre Verona, Barcelona si Frankfurt (cate trei curse saptamanale). Din Tulcea se va zbura spre Bergamo de doua ori pe saptamana si o data spre Frankfurt, iar din Timisoara, ca si din Bucuresti, se va zbura spre Verona (trei zboruri pe saptamana).

Tarifele vor fi unice pe rutele in interiorul tarii, si anume 49,9 euro/zbor pentru Bucure?ti – Tulcea si 69,9 euro/zborul intre Bucure?ti si Timi?oara. Preturile zborurilor internationale sunt la fel de atractive, incepand de la 29,9 euro/zbor. Spre deosebire de companiile de zbor low cost care opereaza momentan si care percep taxe suplimentare pentru bagaj, vestea buna este ca Fly Romania include un bagaj de cala de maxim 20 kg si unul de mana de cel mult 7 km in preturile oferite.

Alternativa transportului cu masina pare tentanta, insa pana cand zborul va inlocui transportul auto, masinile personale sau inchiriate raman optiunea principala.

Se pare ca actualele companii de zbor se asteapta la concurenta serioasa, insa succesul noii companii pe piata romaneasca ramane de vazut.

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.