Focsani, cateva atractii turistice

Focsani, cateva atractii turistice

Se viziteaza prea putin Moldova, dupa parerea noastra. Asa ca ne-am gandit sa va oferim in urmatoarele zile cateva motive in plus pentru a pune pe lista de vacanra cateva destinatii din aceasta regiune a Romaniei. Astazi, bunaoara, vorbim despre Focsani, cateva atractii turistice de seama pe care merita sa le trecem impreuna in revista si o scurta istorie locala.

Cu ce sa incepem? Focsani este resedinta de judet a Vrancei, municipiu si cel mai mare oras. O cetate s-a ridicat aici inca din secolul al XIII-lea, iar in secolul al XV-lea, prin anul 1482, Stefan cel Mare a fortificat cetatea impotriva inaintarii otomane.

O istorie redutabila are Focsaniul. Mai multe despre aceasta istorie locala puteti, de altfel, invata la Muzeul de Istorie din Focsani, infiintat in 1928 de catre profesorul Alexandru Georgiade. De asemenea, folclorul local este deosebit. Si daca poate credeati ca numai la Bucuresti (si Sibiu) putetu vizita Muzeul Satului, ei bine nu: si aproape de Focsani puteti vizita Muzeul Satului din Petresti, amenajat sa reconstruiasca o adevarata lume a satului. Practic, un adevarat sat cu toata viata sa isi deschide portile aici.

Monumente se inalta de asemenea in orasul Focsani. Monumentul Unirii din Focsani a fost ridicat in Piata Unirii din oras. El arata scene din Marele Razboi, dar si un scut facut din bronz.

Moldova este cunoscuta pentru manastirile sale si in Focsani puteti vizita o serie de lacase de cult faimoase. Una dintre acestea este Manastirea Tarnita din satul Gagesti. Infiintata in 1702, ea adaposteste cativa calugari. Manastirea Dalhauti este una din cele mai vechi asezaminte religioase de pe teritoriul romanesc. E atat de veche incat nu i se cunosc ctitorii si primii locuitori.

Doriti o iesire in natura? Lacul Negru va asteapta in Focsani. Cu inchirieri masini Focsani, puteti ajunge acolo intr-o clipita.

Share
This entry was posted in Focsani and tagged , . Bookmark the permalink.