Un mic ghid turistic al orasului Galati

Un mic ghid turistic al orasului Galati

Nu ne-am bucurat de cea mai calduroasa primavara, asa este. Mai degraba, a fost o vreme schimbatoare, iar ploile din ultimele saptamani ne-au cam obligat sa ne plictisim pe acasa. Totusi, noi vrem sa credem ca vara se apropie. Din capitolul “sugestii de vacanta”, azi descoperim impreuna un mic ghid turistic al orasului Galati.

Care este cea mai importanta atractie a orasului Galati? Dunarea, desigur. Nu e de mirare ca faleza Dunarii din orasul Galati este una din cele mai populare locuri de promenada de aici. Faleza este decorata cu mai multe opere de arta din metal; oamenii se fotografiaza frecvent aici. De asemenea, intreceri sportive si chiar spectacole (in special concerte) se sustin aici.

Nu stiu altii cum sunt, dar pentru mine nicio excursie nu e completa fara o vizita la muzeu. Cu ocazia implinirii a 80 de ani de la Unirea Mica, in casa in care Alexandru Ioan Cuza a trait ca parcalab al Galatiului, se inaugureaza Muzeul de Istorie Galati. Din 24 ianuarie 1939, muzeul si-a marit patrimoniul cu diverse colectii de stiinte ale naturii, etnografie si arta. In prezent, numara mai mult de 50.000 de importante exponate.

Si daca tot vorbeam despre Cuza, se poate de asemenea vizita acolo Casa Memorial? Alexandru Ioan Cuza. Ea adaposteste o expozitie permanenta care il omagiaza pe primul domnitor al Tarilor Romane unite (1859-1866).

Daca va gasiti la volanul unei masini (daca nu aveti una, nicio grija: inchiriati usor un autoturism de la Galati rent a car), puteti iesi 7 kilometri in afara orasului Galati, pana la Zoo Garboavele, gradina zoologica a orasului, una din cele mai frumoase si modern echipate din tara. Intalnirea cu prietenii nostri necuvantatori este o experienta distractiva si educativa pentru intreaga familie, iar copiii vor fi extaziati sa admire animalele si pasarile exotice care au transformat Galatiul in casa lor.

Share
This entry was posted in Galati and tagged . Bookmark the permalink.