O idee de excursie: Cascada Urlatoarea

O idee de excursie: Cascada Urlatoarea

Astazi avem pentru voi o idee de excursie: Cascada Urlatoarea din Busteni. O excursie in munti, pe Valea Prahovei, este o optiune ideala si accesibila pentru bucuresteni si ploiesteni, dar desigur, nici ceilalti romani si straini nu trebuie privati de aceasta experienta minunat de revigoranta, asa ca sunt de asemenea bineveniti aici.

Busteni este o localitate foarte indragita de amatorii de drumetii. Padurea care imbraca muntele rasare parca de la poalele orasului, iar majoritatea traseelor sunt usoare si bine marcate; asa ca veti fi in siguranta, chiar daca nu ati mai fost intr-o drumetie inainte.

Drumul din Busteni pana la Cascada Urlatoarea, urmand indicatoarele si mergand in sus din strada Telecabinei, dureaza intre 30 si 60 de minute. La intersectia dintre Jepii Mari si Jepii Mici, se merge spre Cascada urmand traseul marcat si se ajunge la frumoasa cadere de apa, deschisa spre vizitare tot anul.

Drumul pana acolo in sine este unul de poveste. Muntii Carpati iti taie rasuflarea cu padurile lor racoroase si inalte de conifere. Copaci batrani de secole iti strajuiesc trecerea pe potecile batatorite de urmele a sute de alti drumeti care au trecut pe aici.

De mentionat este ca, daca ati ajuns pana sus la cascada, inseamna ca ati strabatut cu mult curaj 1100 de metri, altitudinea la care se gaseste Cascada Uraltoarea. Caderea de apa masoara cam 15 metri si este cu adevarat spectaculoasa. De la sunetul sau viu pana la aerul revigorant, aveti aici toate ingredientele pentru a va incarca bateriile.

E timpul pentru fotografii si pentru un popas. Trageti aer in piept si recreati-va inainte de a porni din nou la drum inapoi spre civilizatie si spre lumea reala.

Aproape de munti, ceva mai jos, puteti sa va opriti inainte de excursie la inchirieri auto Ploiesti daca doriti sa luati o masina potrivita pentru a urca pe munte fara griji. Excursie placuta!

Share
This entry was posted in Ploiesti and tagged . Bookmark the permalink.