Legendele se scriu la Satu Mare

Legendele se scriu la Satu Mare

Se spune ca Romania este un taram al legendelor, iar scriitorul irlandez Bram Stoker a adus adevarata faima internationala judetului Transilvania. Cei care traiesc in tara nu au o viziune atat de romantica, dar se poate demonstra ca legendele se scriu la Satu Mare.

Iata cateva dintre cele mai interesante – si amuzante – legende locale.

Se spune ca, in jurul anului 1717 (ultimul an cand tatarii au invadat meleagurile acestea), o batrana de prin partile locului (din Bixad) a fost vizitata de un tatar… flamand. Ademenit de butoiul cu varza murata pe care batrana il depozitase in curte, tatarul s-a urcat pe un scaun si s-a intins dupa varza. Batrana a profitat de ocazie, l-a apucat de picioare si l-a aruncat in butoi, unde invadatorul si-a gasit sfarsitul.

O legenda locala spune ca exista un tunel pe sub raul Somes care strabate orasul Satu Mare. O alta mare si secreta retea de tuneluri medievale uneste diverse orase si castele din judetul Satu Mare.

Printre cele mai bogate si faimoase legende locale se numara legenda Cetatii Ardud din judetul Satu Mare. Povestile se invart in jurul personalitatii istorice a principelui Francisc Rakoczi, a carui fiica ar fi fost sedusa de un ofiter austriac trimis de rivalii principelui pentru a afla secretele castelului de necucerit. Afland despre tradarea fiicei sale , Rakoczi a blestemat-o, iar fantoma tinerei inca bantuie holurile Castelului Ardud.

Poate ati auzit de bataliile de la Carei, din razboi. Dar stiati ca localitatea ar fi faimoasa si pentru… vrajotoare? In 1730, o femeie vraci este acuzata de vrajitorie si condamnata la moarte prin ardere pe rug. Acelasi destin l-au avut 15 ani mai tarziu inca 2 femei, care au fost sacrificate aici.

Satu Mare si regiunile dimprejur prezinta un univers fascinant, de legenda. Afla totul inchiriind o masina la Satu Mare si calatorind intr-acolo!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.