Manual online despre Delta Dunarii

Manual online despre Delta Dunarii

Un loc unic in lume, un taram de vis al apelor impanzite de nuferi si camin al pelicanilor, Delta Dunarii este un loc pe care orice roman ar trebui sa il viziteze macar o data in viata. Si totusi, turismul in zona ramane destul de modest, asta poate si din cauza dezvoltarii insuficiente a infrastructurii si din lipsa de promovare, asa ca Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a realizat de curanad un manual online despre Delta Dunarii.

Manualul digital al turistului care viziteaza Delta Dunarii include cele mai importante atractii turistice in zona, informatii despre ariile care se pot vedea si ponturi sau sfaturi utile de calatorie. Manualul este propriu-zis o aplicatie compatibila cu telefoane, tablete si alte dispozitive media si este disponibil in varianta in romana si engleza. Se poate descarca gratuit si se numeste delta danube (pe Google Play pentru Android).

Initiativa lansarii acestei aplicatii face parte din proiectul de aproape 90.000 de lei DANUBEPARK STEP (Ancorarea Retelei Dunarene de Arii Protejate ca Platforma pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunarii). Desi manualul lasa loc pentru imbunatatiri, este o idee salutara.

Concret, descarcand aplicatia, turistul va gasi in manualul online pe langa harta Deltei, traseele navale si terestre autorizate ARBDD, atractii turistice, reguli de vizitare si zonele strict protejate.

Parte a Patrimoniului Mondial UNESCO inca din anul 1991 si rezervatie protejata a biosferei Romaniei, Delta Dunarii este cea mai bine conservata si frumoasa delta de pe continentul European. Masoara 3446 km² si se gaseste pe teritoriul Dobrogei, continuand pana in tara vecina, Ucraina. Aflata pe un teren sedimentar, ca vegetatie, Delta Dunarii prezinta in principal mlastini cu stuf, dar si zavoaie si paduri de salcie, frasini, plopi si arini.

Regiunea este relativ usor accesibila daca alegeti sa calatoriti cu masina. Iar daca autoturismul personal nu este o optiune, puteti cu usurinta inchiria o masina.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.