Focsani gazduieste Festivalul internationl al viei si vinului “Bachus” 2014

E sarbatoare mare la acest final de luna, caci intre 23 si 26 octombrie Focsani gazduieste Festivalul internationl al viei si vinului “Bachus” 2014.

Vrancea este cea mai importanta regiune viticola din Romania. Vinurile de aici sunt legendare, amintind de celebrele ospete pagane ale anticilor daci. “Va asteptam la noi / Sa dam cep la butoi / Incepand de joi – 23 octombrie 2014” este invitatia lansata pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului. Petrecerea vinului va avea ca punct de pleacare Piata Unirii din Municipiul Focsani si isi propune sa ii serbeze pe cei peste 100.000 de podgoreni locali si celebrele lor licori cu buchet imbatator.

Bachus 2014 a ajuns la a douazeci si doua editie, iar organizatorii promit un “eveniment traditional desprins din legende, cu snoavele lui Bachus si focul lui Sumedru”.

Dupa deschiderea festiva din data de 23, vor urma recitaluri ale interpretilor Etno Stars, Provincialii si Elena Gheorghe. Vineri, 24 octombrie se va desfasura Concursul National de Vinuri Bachus 2014, urmat de lansarea cartii “Vinul si viata” de Ionel Nistor. Seara va fi din nou marcata de muzica celor de la Akcent si Voltaj.

Sambata, 25 octombrie va avea loc un concurs de tinere talente urmat de un show umoristic de calitate Tociu si Palade, iar duminica ne vom lua la revedere de la Bachus si… ei bine, ne vom pregati de o noua saptamana la lucru cat mai lucizi cu putinta. (Inainte insa, va avea loc premierea festiva si un recital exceptional al interpretului italian Al Bano.

Petrecerea se va incinge chiar cu o saptamana inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, asa ca “gurile rele” banuiesc oarece… intentii electorale din partea edililor. Noi insa va invitam doar sa vizitati un oras frumos si sa va bucurati de tot ce un targ de toamna – si o petrecere a vinului – pot oferi.

Share
This entry was posted in Blog, Focsani, Inchirieri masini and tagged , , . Bookmark the permalink.