Merita sa vizitati Giurgiu!

Merita sa vizitati Giurgiu!

Ne reintalnim cu un nou articol despre destinatiile surprinzatoare si ascunse ale Romaniei. Merita sa vizitati Giurgiu! Sau cel putin asta dorim sa va demonstram astazi, in randurile care urmeaza.

Municipiul Giurgiu este resedinta de judet a judetului cu acelasi nume. Legenda fondarii orasului vorbeste despre un cioban, San Giorgio care traia in lunca Dunarii in vremea ocupatiei otomane.

Pe cand turcii strangeau oameni pentru a-i duce in robie in Imperiul Otoman, San Giorgio a infiintat un targ in care oamenii au ramas liberi. Targul avea sa poarte numele eliberatorului, Giurgiu.

Fiind atat de aproape de Dunare, o mare parte a turismului local este determinata de fluviu. Dar orasul are multe de aratat de asemenea.

Localnicii iubesc muzica, deoarece Filarmonica Giurgiu, infiintata in 1999, era la acea data cea mai tanara institutie muzicala din Romania, cu o medie de varsta de 26 de ani. Este una din atractiile cele mai importante si merita cu prisosinta vizitata.

Muzeul Judetean Teohari Antonescu contine un patrimoniu de 1700 de piese, multe dintre care sunt artefacte etnografice din satele stravechi din regiunea Vlasca. Infiintat in 1934, contine o sectie de istorie care detaliaza istoria luptelor lui Mihai Viteazu cu Imperiul Otoman, ca si contextul infiintarii orasului Giurgiu.

O alta atractie turistica pe care nu aveti voie sa o ratati este Cetatea Giurgiu. Situata in partea de sud a orasului, Cetatea a fost ridicata in secolul XIV si a fost o reduta importanta in defensiva anti-Otomana.

Insula Mocanu va poate oferi o minunata zi in aer liber, printre animale, pesti si o flora impresionanta, intre cele doua lacuri naturale formate.

Merita sa va aduceti familia in vizita in Giurgiu pentru o excursie de neuitat. Daca transportul local este o problema, va invitam sa rezervati rent a car Giurgiu completand formularul online si veti rezolva usor si rapid problema!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.