Noaptea Muzeelor, 16 mai 2015

Noaptea Muzeelor, 16 mai 2015

Weekendul se apropie cu repeziciune, asa ca ne facem deja planuri, mai ales ca va fi cald si frumos afara – sau cel putin asta ni se spune la meteo. Sambata aceasta a fost de mult asteptata de catre iubitorii de cultura si nu numai; pentru ca avem o data pentru Noaptea Muzeelor, 16 mai 2015!

Noaptea Muzeelor este o initiativa internationala care incurajeaza vizitarea muzeelor din cele mai mari orase din Europa gratis, de catre oricine, pentru o noapte pe an. In tara noastra, acest eveniment este realizat prin intermediul Retelei Nationale a Muzeelor din Romania.

Muzeele din orasul Bucuresti isi vor deschide, desigur portile pentru a intampina vizitatori din tara si din strainatate. Sunteti asteptati  in multiple locatii, incepand in unele cazuri cu ora 15, pana spre dimineata zilei de duminica. Iata pe scurt circuitul muzeal de aici:

In Bucuresti, gasiti cele mai multe si poate cele mai interesante muzee din tara.

Muzeul Satului poate fi vizitat intre orele 15 si 18:30. A doua zi, pe 17 mai 2015, muzeul serbeaza 79 de ani de existenta, asa ca publicul va fi invitat sa se bucure de programe traditionale de dans si muzica.

Va plac dinozaurii? Atunci merita sa vizitati Muzeul Grigore Antipa intre orele 18 si 1. Digi Animal World a pregatit surprize vizitatorilor, vor fi ateliere si concursuri pentru toate varstele.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, un obiectiv cultural de referinta in tara, va fi de asemenea deschis gratuit intre orele 16 si 2.

Intre orele 17 si 23, puteti invata totul despre piloti si avioane la Muzeul National al Aviatiei Romane.

Si mai e un “muzeu” putin… diferit, daca nu chiar ciudat: Cimitirul Bellu, prin care va puteti plimba intre orele 19 si 1. Asta daca nu va temeti de fantome.

Puteti apela la Bucuresti rent a car pentru a strabate intregul circuit muzeal din capitala. Desigur, alte orase participa la Noaptea Muzeelor: Ploiesti, Iasi, Cluj-Napoca si nu numai.

Share
This entry was posted in Blog, Bucuresti, Bucuresti Baneasa Aeroport, Bucuresti Otopeni Aeroport, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.