Nu o sa iti vina sa crezi ca aceste atractii sunt in Romania

Nu o sa iti vina sa crezi ca aceste atractii sunt in Romania! Astazi ne-am gandit sa va vorbim putin despre cateva dintre cele mai spectaculoase destinatii turistice necunoscute – sau mai bine zis, mai putin cunoscute de la noi din tara.

E bine sa ne amintim cate o clipa in fiecare zi ca Romania este o tara frumoasa si ca merita sa o strabatem, sa o exploram, sa o iubim.

Laguna Albastra este un frumos lac cu apa de un azur absolut localizat la vreo 30 de kilometri de Cluj. Aici, printre smicele de papura verde si maluri brune, te poti detasa si bucura de liniste pentru o clipa. Este o atractie virtualmente necunoscuta, dar cu un GPS bun si cu o masina de incredere de la Cluj car rental, veti ajunge acolo usor.

Poate ca Olanda este tara morilor de vant, dar un coltisor din Romania este taramul morilor de apa. La poalele Muntilor Almajului, in Banat, se gaseste o mica localitate numita Rudaria. 22 de mori de apa se gasesc aici constituind cel mai mare complex mulinologic din aceasta regiune a Europei. Morile sunt vechi, fiind atestate pe la 1721, iar peisajul minunat iti taie respiratia. Este o regiune grozava, care merita vizitate.

Cu siguranta ati auzit despre Vulcanii Noroiosi de la Buzau, macar din cartea de geografie. Dar poate mai putin cunoscute sunt Focurile Vii care se gasesc de asemenea in Buzau. Micile flacari rosiatice sunt un fenomen natural dat de acumularea gazelor la suprafata pamantului si asigura un spectacol minunat, in special seara.

Daca mersul cu trenul este o experienta romantica pentru voi, ar trebui sa va urcati in Mocanita, ultima dintre caile ferate forestiere din Romania, instalata pe Valea Vaserului. De la Viseul de Sus pana la Paltin, circuitul dureaza cam trei ore si este o minunata ocazie de a vedea o fata frumoasa si linistita a Romaniei.

 

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.