O destinatie culturala, Baia Mare

O destinatie culturala, Baia Mare

Prietenii nostri din strainatate s-au indragostit de Romania de la prima vizita, asa ca aproape in fiecare vara revin, atrasi de ceea ce noi gasim un pic banal: orasele micute, viata monotona a satelor, situri arheologice vechi sau cladiri din alte timpuri. Acestea, desi putin cam “sifonate” pe alocuri, confera Romaniei aerul ei aparte. La prima vizita, i-am plimbat pe “vesticii” nostri in zonele turistice arhicunoscute: Bucuresti, Brasov, Valea Prahovei, apoi am fost la mare, la Mamaia. Dar pentru anul acesta, vrem sa exploram alte regiuni ale tarii, mai putin cunoscute, printre care o destinatie culturala, Baia Mare.

Baia Mare, resedinta judetului Maramures, este in opinia noastra una dintre destinatiile cele mai subapreciate din tara. Si cand te gandesti cat de multe lucruri se pot vizita aici! Iata cateva dintre ele:

Credeati ca Muzeul Satului se gaseste doare in Capitala? Ei bine, mai ganditi-va: da, in Baia Mare se gaseste un muzeu in aer liber cu acelasi specific si cu acelasi nume. Aici puteti admira o serie de minunate casute traditionale provenind din patru zone etnografice din partea de nord a tarii: Tara Lapusului, Tara Codrului, Tara Chioarului si Tara Maramuresului.

La Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, pe de alta parte, veti invata tot ce este important despre Transilvania.

Unul dintre simbolurile orasului Baia Mare este Turnul Stefan, clopotnita construita in secolul al XV-lea a unei vechi biserici cu hramul “Sf. Rege Stefan”.

Inaugurat in anul 1969, Planetariul a fost primul astfel de muzeu din tara si singurul din regiunea Transilvania.

Teatrul este de asemenea la el acasa in Baia Mare, cu oferte atat pentru adulti, la Teatrul Municipal, cat si pentru copii la Teatrul de Papusi.

Puteti apela la Inchirieri Masini Baia Mare pentru a va bucura de o excursie in oras si in imprejurimi. Prietenii nostri s-au obisnuit deja sa inchirieze o masina pentru excursia lor in Romania.

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , . Bookmark the permalink.