In cautarea farmecului rural… in Capitala

In cautarea farmecului rural… in Capitala

Weekendul care tocmai a trecut, Europa a sarbatorit impreuna cultura printr-un festival care de cativa ani a devenit foarte popular: Noaptea Europeana a Muzeelor. V-am vorbit de fapt despre acest eveniment si sambata, 16 mai 2015, evenimentul chiar a luat loc, spre incantarea celor ce au plecat in cautarea farmecului rural… in Capitala.

Bucurestiul nu e cea mai comoda destinatie din tara, insa trebuie sa recunoastem ca aici se intampla diverse evenimente si exista multe muzee, case de cultura si alte locatii culturale din belsug. Dintre cele peste 20 de muzee care puteau fi vizitate in Bucuresti la Noaptea Muzeelor, foarte multi au ales Muzeul Antipa sau Muzeul de Istorie. Din pacate, aceste locatii au fost atat de cautate incat putini au avut norocul de a putea invinge cozile kilometrice si de a vizita muzeele.

Mai putina aglomeratie a fost insa la Muzeul Satului si la Muzeul Taranului Roman, iar cei ce au ales aceste doua centre culturale nu au avut nimic de regretat, pentru ca organizarea a fost excelenta, iar exponatele din ambele locatii au reconstituit un univers feeric, atemporal, al satului si al taranului roman despre care se spun atat de multe si totusi se cunoaste atat de putin.

Muzeul Satului “Dimitrie Gusti” a organizat un eveniment cu muzica si voie buna in Noaptea Muzeelor. Pe malul lacului Herastrau, se intinde un adevarat sat, un minunat muzeu in aer liber unde puteti admira cateva zeci de casute traditionale romanesti din diverse regiuni si din diverse perioade (majoritatea sunt constructii de secolul XIX-XX). Exista insa si multiple artefacte incepand cu secolul XVII. Spre exemplu: cuptoare, hambare, mori, fantani un amuzant scranciob de lemn. Satul romanesc ar fi incomplet fara bisericute, asa ca sunt reprezentate si acestea.

Sambata, pe langa posibilitatea de a vizita satul improvizat, oamenii au avut ocazia de a lua masa la restaurantul din complex si de a admira expozitii ale artizanilor romani. De asemenea, Muzeul Satului a gazduit Festivalul Thailandez.

Cu Ploiesti car hire puteti vizita atat capitala Romaniei, cat si Valea Prahovei si alte destinatii din sudul tarii.

Share
This entry was posted in Blog, Bucuresti, Bucuresti Baneasa Aeroport, Bucuresti Otopeni Aeroport, Inchirieri masini, Ploiesti and tagged , , , . Bookmark the permalink.