O vizita la Braila

Vara a trecut, dar nu si perioada de vacanta si posibilitatea de a calatori. Pana la urma, putem pleca si suntem liberi sa mergem unde dorim cand dorim – ei bine, cel putin in mod ideal… Romania are multe lucruri si multe locuri de aratat, asa ca va propunem o vizita la Braila, un oras un pic neglijat, care merita mai multa atentie ca atractie turistica de la noi.

Orasul Braila impresioneaza de la inceput cu aerul calm si linistit si cu atmosfera autentic romaneasca pe care o respira.

Este mai mult decat un simplu oras de provincie. Una dintre cele mai importante atractii turistice si cel mai mare centru spiritual din oras este Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. Biserica a fost consacrata in anul 1831, dupa Razboiul Ruso-Turc.

Centrul Istoric al Brailei este elementul cultural cel mai important din oras. Daca multe din cladirile din oras si-au pierdut stralucirea, daca era comunista a distrus arta din arhitectura si a inlocuit-o cu blocuri triste si gri, centrul istoric si-a pastrat – si in ultimii ani a municipalitatea a restaurat – o serie de cladiri rococo si baroce, art nouveau sau pur romanesti. Cladirile vechi ne aduc in relatie cu timpurile de mult apuse, cand istoria si traiectoria Romaniei erau, poate, diferite.

In apropierea orasului Braila, sunt multe atractii naturale care merita sa se bucure de toata atentia. Una dintre acestea este Parcul National Balta Mica a Brailei. Este un ecosistem fascinant, o mica delta de o deosebita frumusete. Ne amintim aici cat de frumoasa este regiunea in care se gaseste orasul Braila si ne minunam de cat de frumoasa poate fi natura.

Padurea Viisoara este un alt astfel de loc, unde natura isi face de cap in frumusetea. Aceasta Rezervatie Naturala ocupa aproape doua hectare si este o minunata reminiscenta a padurilor Baraganului.

Cum ne bucuram de cat mai mult in Braila. Iata o propunere: inchiriem o masina cu auto car hire Romania si vedem!

Share
Acest articol a fost publicat in Inchirieri masini, Rent a car Romania.