Pentru ce se suspenda permisul auto 60 de zile

Pentru ce se suspenda permisul auto 60 de zile

In articolul anterior, am vorbit despre motivele pentru care un sofer risca sa aiba permisul de conducere suspendat pe o perioada de doar 30 de zile. Astazi ne propunem sa aflam pentru ce se suspenda permisul auto 60 de zile.

Dar inainte sa incepem sa enumeram infractiunile rutiere care pot aduce dupa sine suspendarea permisului pentru doua luni, sa ne amintim ca valoarea unui punct amenda de la inceputul anului 2015 si pana la 30 iunie este de 97.5 lei. De la 1 iulie, punctul va creste la 105 lei, asa ca inca o data, va sfatuim sa conduceti preventiv!

Iata in fine si motivele care duc la suspendarea dreptului de a sofa pentru 60 de zile, potrivit Codului Rutier in vigoare:

daca nu se respecta regulile de prioritate, de depasire sau se trece pe rosu, lucru care conduce la producerea unui accident soldat cu pagube materiale si/ sau avarierea vehiculului
daca nu se respecta regulile de circulatie impuse la trecerea unei coloane oficiale
daca nu se respecta indicatoarele de interdictie temporara
daca se circula pe sensul opus (desigur, cu exceptia depasirilor corecte si regulamentare).

Pe langa suspendarea permisului, oricare din aceste contraventii duce si la sanctiunea de 6 pana la 8 puncte amenda.

Suspenadrea permisului de conducere este o masura deosebit de neplacuta intr-adevar. Insa de retinut este ca exista totusi posibilitatea de a reduce perioada de suspendare in anumite conditii.

Se face o cerere si, in afara de un test grija cu 15 intrebari de circulatie pe care trebuie sa il promovati (cu minim 13 raspunsuri corecte), trebuie sa fiti posesor de carnet de peste 1 an, sa nu fi beneficiat de o asemenea masura in ultimii 3 ani si sa nu fi mai avut carnetul suspendat in ultimii 2 ani.

Va dorim, totusi, sa conduceti fara incident in continuare si sa nu trebuiasca sa va preocupe astfel de probleme!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged . Bookmark the permalink.