Moldova e frumoasa! – Partea I

Moldova e frumoasa!

Stim despre aceasta regiune din tara ca este cea mai saraca; poate economic asa este, dar cu siguranta nu duce lipsa de atractii turistice, lacasuri de cult unice si oameni mai uniti si ambitiosi ca nicaieri. Va propun sa descoperim azi ca Moldova e frumoasa!

Sunt prea multe obiective turistice de mentionat, asa ca nu putem vorbi, cred eu, despre un top al celor mai frumoase sau interesante. Dar putem sa ne gandim rapid la cateva locuri pe care merita sa le vedem si, in treacat, poate sa le aratam si strainilor care vin in vizita in Moldova:

Stiati ca Slanic Moldova este supranumita “Perla Moldovei”? Pe langa proprietatile curative ale aerului si apei din aceasta statiune balneo-climaterica, Slanic Moldova este o excelenta locatie de vacanta agroturistica in familie. Este definitia locului unde poti “sa iti incarci bateriile”, intr-un cadru natural montan de o deosebita frumusete.

Animalul simbolic (pe cale sa devina mitologic) al Moldovei este zimbrul. Apare pe stema veche a tarii si in prezent in Romania aceste magnifice animale se mai gasesc doar cateva rezervatii. Rezervatia de Zimbri Dragos Voda din orasul Targu Neamt este una din cele mai mari din Europa si de fapt din intreaga lume. Cerbi, bursuci, vulpi, lupi, iepurasi, dar si ursi numesc de asemenea rezervatia “acasa”. Daca apelati la inchirieri masini Piatra Neamt, puteti vizita si alte atractii din judet, cum ar fi Manastirea Bistrita, ctitoria voievodului Alexandru cel Bun al Moldovei care a comandat inceperea constructiei sale in 1400.

Si daca tot in aer liber se gaseste esenta fericirii pentru voi, aveti nevoie de o incursiune pe Cheile Bicazului. Este unul dintre cele mai atractive circuite turistice din tara si leaga Moldova de Transilvania.

Puteti poposi aici in statiunea Lacu Rosu sau puteti cuceri varful Hasmasu Mare inalt de aproape 1800 de metri. Ce v-ar putea opri?

Share
This entry was posted in Piatra Neamt and tagged . Bookmark the permalink.