Muntenia e frumoasa! – Partea I

Muntenia e frumoasa!

Vechea regiune a Tarii Romanesti (de la Basarab I incoace), locuita inca din vremea getilor, are multe povesti de spus si legende cu care sa va incante. Muntenia e frumoasa! Merita sa ne amintim de lucrul acesta, mai ales daca locuim in zone industriale aparent monotone si gri.

Zona de sud a Romaniei este mai mult decat atat: are multi falnici, dealuri acoperite de vita de vie din care se extrage esenta celui mai dulce vin si vai bogate, orase vechi si oameni pasionali si primitori. Haideti sa descoperim impreuna cateva dintre perlele Munteniei!

Manastirea Curtea de Arges este unul dintre edificiile medievale cele mai frumoase, bine pastrate si importante din Romania. Cititorita de Neagoe Basarab intre anii 1512 si 1517, aceasta biserica ortodoxa este monumentala. Existenta sa este legata de Legenda Mesterului Manole, despre care se spune ca si-a sacrificat propria sotie la temelia bisericii pentru ca zidurile sa nu se mai naruie. Puteti invata mai multe despre aceasta legenda si va puteti pune o dorinta la Fantana lui Manole.

Si ca tot suntem pe aproape, merita sa facem o oprire si prin Pitesti, pentru a vizita centrul istoric, muzeele si mall-urile de aici.

De asemenea, pe Arges, de langa Pitesti si pana aproape de Sibiu, se intinde spectaculosul traseu Transfagarasan. Masoara cam 90 de kilometri de serpentine spectaculoase, vai si tuneluri, bisectand Carpatii Meridionali intr-o experienta care ar putea face orice sofer pasionat sa isi doreasca mai mult.

Atentie, insa! Anumite portiuni ale traseului sunt destul de periculoase, asa ca aveti nevoie de o masina buna. Daca nu va incredeti indeajuns in masina persoanala, puteti apela la inchirieri auto Pitesti pentru a va bucura de senzatia unica de a va afla la volanul unei masini excelente, poate un 4×4 sau poate un hatchback de incredere. Alegerea va apartine, iar Muntenia nu va va dezamagi!

Share
This entry was posted in Pitesti and tagged . Bookmark the permalink.