Primavara aceasta, descoperiti cele mai frumoase locatii ale Romaniei!

Descoperiti cele mai frumoase locuri ale Romaniei in cea mai memorabila aventura de primavara!
Vizitati noi locatii cu adevarat coplesitoare, ce invita la visare, aventura si distractie infinita alaturi de cei dragi.

Stufarisurile de la Sic – a doua intindere de stuf dupa Delta Dunarii
Unul dintre cele mai fermecatoare sate ale Transilvaniei este Sic, care adaposteste numeroase case traditionale insiruite pe cele trei strazi Felszeg, Csipkeszeg si Forrószeg, adica, strada I, strada II, strada III. Satenii in varsta inca mentin datina vie, prin portul specific traditional. De sarbatori, toata lumea din toate categoriile de varsta poarta costume populare incarcate de culoare.
Acest loc inedit din inima Transilvaniei este ideal pentru o aventura spre locuri care asteapta sa fie descoperite, unde puteti admira peisajul de poveste, savura un picnic sau va puteti bucura de magia asfintitului de soare alaturi de persoanele dragi.
Principala atractie a locului este stufarisul, care este considerat a fi un adevarat paradis din inima Transilvaniei.
Rezervatia naturala Stufarisurile de la Sic, arie protejata situata in lunca Vaii Fizesului, este a doua cea mai mare intindere de stuf din Romania, dupa Delta Dunarii. Zona cu stuf are o suprafata de 220 de hectare, iar suprafata totala a rezervatiei este de 505 hectare. Aici veti intalni aproximativ 100 de specii de pasari, amfibieni, reptile, dar si 42 de specii de plante.
Lanul de stuf verde si puntea veche de lemn interminabila, cu farmecul sau aparte ce traverseaza stuful dintr-o parte în alta, in contrast cu cerul diafan, fac din acest loc un colt de rai.
Alt loc cu adeavarat deosebit este turnul de observare, ce constituie locul ideal unde va puteti opri si admira peisajul sau pur si simplu pentru a va relaxa in acest tinut plin de liniste si energie pozitiva.
Tot in zona, cei pasionati de birdwatching isi pot practica hobby-ul in intreaga sa splendoare.
Pasarile migratoare de balta, de pasaj sau sedentare care vietuiesc aici sunt multe si diverse: corcodelul mic (Tachybaptus ruficollis), buhaiul de balta (Botaurus stellaris), starcul cenusiu (Ardea cinerea), lisita (cu specii de Fulica atra si Gallinula chloropus), presura (o specie din familia Emberizidae), cufundarul polar (Gavia arctica), nagatul (Vanellus vanellus), pitigoiul motat (Aegithalos caudatus), caneparul (Acanthis cannabina), lacarul mare (Acrocephalus arundinaceus) sau sorecarul (Buteo buteo).

Rapa Rosie – Alba
Rapa Rosie, arie protejata de interes national si singura de acest gen in Romania, reprezinta cea mai spectaculoasa rezervatie geologica si floristica, cu o suprafata de 10 ha, fiind situata in judetul Alba, Transilvania, pe teritoriul administrativ al orasului Sebes la cca 4 km nord de acesta.
O rezervatie naturala unica in tara, denumita popular si ”micul canion al Romaniei”, rezervatia complexa Rapa Rosie cuprinde formatiuni specifice de eroziune si siroire care dau peisajului un aspect impozant, precum si o flora particulara, cu multe elemente rare si endemice. Vizibila de la mare distanta, Rapa Rosie se intinde pe o lungime de 800 m si are inaltimi ce variaza intre 50 si 125 m (300 – 425 m altitudine absoluta).
Renumele si l-a dobandit datorita formatiunilor rosiatice de pamant, din satelit avand forma unor riduri si putand fi observate imediat ce va aflati in apropierea destinatiei.
Legendele sunt numeroase in acest loc, de la dinozauri descoperiti de arheologi, pana la povesti cu haiduci, hoti si aventurieri ai zonei. Puteti vizita de asemenea si „Gaura Hotilor”, a carei poveste face parte tot din categoria fantasticului popular.
Rezervatia geologica si-a mai castigat in timp tot felul de porecle: „deal straniu”, „orga de pamant”, „piramide coafate”, ”pamanturile rele”. Dealul-monument al naturii pare unul ciudat, mai ales cand ploua, printre cutele adanci care brazdeaza dealul pornindu-se la vale paraiase sangerii, care in goana lor nebuna creeaza zgomote aflate la granita straniului.
Cum am amintit, aceasta este singura rezervatie de acest gen din Romania, formatiunile sale putand fi comparate cu cele intalnite in Marele Canion al fluviului Colorado din SUA. Un perete imens, aproape vertical, cu aspectul unei orgi uriase, lasa impresia unui monument ancestral ruinat. Ciudatele coloane si piramide etajate, separate de ravene, formeaza un microrelief pe care geografii il numesc „badlands” (pamanturi rele). Termenul, de origine engleza, a fost folosit pentru prima data in Dakota de Sud (Statele Unite), unde acest relief este bine dezvoltat.

Ialomita – Gradina de Vara de la Amara
Gradina de Vara de la Amara este cel mai mare parc dendrologic din sud-estul tarii, avand o suprafata de peste 64 de hectare, si este amenajat in incita statiunii balneare Amara. Avand nenumarate specii de plante, cele mai multe specifice zonelor de campie, precum nuci, arbusti salbatici sau salcie, totul se transforma intr-o pictura fascinanta.
Gradina de vara din orasul Amara reprezinta ceea ce Arenele Romane reprezinta pentru Bucuresti: un loc ce uneste oamenii prin intermediul muzicii de calitate si a concursurilor ce au loc aici.
Acest loc unic, ce se aseamana unui amfiteatru, este datat din jurul anului 1968, atunci cand are loc si prima editie a festivalului ,,Trofeul Tineretii”, un concurs la care participau interpreti de muzica usoara romaneasca. Prima editie a acestui concurs are loc in anul 1968 si a purtat denumirea de ,,Portativ ialomitean”. Acesta este al doilea cel mai mare festival de muzica usoara din Romania, dupa cel de la Mamaia.
,,Trofeul Tineretii” din Amara avea sa impuna peste ani nume cu rezonanta puternica in cultura muzicala usoara romaneasca precum: Angela Ciochina, Mihaela Runceanu, Mihaela Oancea, Viorel Stoica, Gina Patrascu, Mirela Voiculescu sau Janina Matei. Acest festival a fost acel element care a facut ca in toata tara sa apara mici festivaluri si concursuri pentru solistii de muzica usoara. Din pacate, nu foarte multe au avut continuitatea pe care o are cel de la Amara. In prezent, gradina de vara gazduieste in fiecare an acest festival si a ajuns la a 52-a editie, fiind din ce in ce mai cautat de catre localnici, turisti si iubitori ai muzicii usoare romanesti.
In septembrie 2019 a fost semnat contractul pentru modernizarea acestei gradini, a scenei si locurilor si transformarea lor intr-un loc modern si un exemplu pentru toata Amara si pentru festivalurile de profil.

Mehedinti – Cazanele Mici
Cazanele Dunarii, cea mai spectaculoasa portiune de pe cursul fluviului, zona cunoscuta si sub denumirea de Clisura Dunarii, se intind de-a lungul fluviului, la granita cu Serbia, in judetul Mehedinti. Descoperiti frumusetea impozanta a acestui loc pe teritoriul localitatilor Eselnita si Dubova. Peisajul zonei este impresionant, reprezentand o imbinare perfecta intre stancile abrupte si apele involburate ale Dunarii.
Cazanele Mici incep din Golful Mraconia si se intind pe o lungime de 3,6 km, fiind strajuite de masivele Ciucarul Mic, pe malul romanesc si Strbacul Mic, pe malul sarbesc. Acestea fac parte din Parcul Natural Portile de Fier si reprezinta o rezervatie naturala pretioasa pentru judetul Mehedinti.
Din loc in loc, paraiele care coboara din munte si se varsa in Dunare formeaza golfuri si estuare, cel mai spectaculos dintre acestea fiind Golful Mraconia, strajuit de chipul urias al lui Decebalus Rex, sculptat in stanca. Chipul lui Decebal este cea mai mare sculptura in piatra din Europa si masoara peste 50 de metri, iar la numai 500 de metri de statuie se vede Manastirea Mraconia, cunoscuta si sub denumirea de „Manastirea de sub apa”.
Chipul lui Decebal este doar una dintre atractiile turistice de pe Clisura Dunarii, dar a devenit rapid cea mai importanta si cea mai accesata, atat de turistii din Romania, cat si de cei straini. Din Golful Mraconiei, va puteti imbarca pe una dintre barcile sau salupele de croaziera, care va vor purta intr-o aventura spectaculoasa, unde puteti admira frumusetea zonei.
Un alt obiectiv turistic important al zonei este Tabula Traiana, o placa de marmura care dateaza din perioada primului razboi dacic. Un tur complet al zonei cu barca include Tabula Traiana, dar si alte doua atractii turistice, respectiv Grota Veterani, de unde armatele austro-ungare trageau cu tunurile in corabiile turcesti, si Pestera Ponicova, care ofera galerii spectaculoase, populate de lilieci si cai de acces pe Dunare sau pe uscat, cu grad de dificultate medie. Mai mult, zona ofera si numeroase trasee prin Muntii Banatului, cel mai spectaculos dintre toate fiind cel care va va duce in varful Masivului Ciucaru Mare si de unde veti putea admira de la inaltime cea mai ingusta portiune a Dunarii.

Viscri – judetul Brasov
Viscri este echivalentul acurat al magiei calatoriei in timp, mai precis inapoi in trecutul fascinant, presarat cu fire de poveste, farmec si traditie pura. Oricat de des ati vizita Viscri, acest loc desprins din basme nu va inceta niciodata sa surprinda si sa farmece.
Satul Viscri, fresca rurala a Brasovului cu un cadru istoric aparte, este o asezare din judetul Brasov care s-a rupt de agitatia drumului principal ce leaga Brasovul de Sighisoara si s-a dezvoltat in tihna, sub protectia privilegiata a dealurilor.
Prima atestare documentara a satului apare in anul 1400 intr-un context interesant. Intr-un registru al localitatilor comitatului de Rupea destinat platii impozitelor datorate episcopatului, satul este mentionat ca „Alba Ecclesia”. Pe la 1500 satul Viscri se inscrie pe lista comunelor libere ale Scaunului de Rupea. Tot atunci se mentioneaza prezenta a 51 de gospodarii, 3 pastori, 1 dascal si 2 saraci. Pozitia retrasa a satului a intarziat, insa, precizarea denumirii lui in documentele oficiale ale vremii.
Vechimea acestei asezari nu se cunoaste cu exactitate, insa, spre sfarsitul secolul al XII-lea, sasii trimisi de regele Gesa II pentru a popula zona de est a Transilvaniei au ajuns in aceasta zona, care, fusese candva locuita. Odata ajunsi aici, colonistii au gasit doar o mica capela, afectata de trecerea timpului.
In Viscri se ajunge dupa un drum neasfaltat de vreo 20 de minute cu masina, timp in care veti cadea sub vraja privelistilor spectaculoase ale acestui tinut desprins din file de poveste. Daca prindeti asfintitul soarelui aici, veti avea ocazia de a observa cateva vaci ce se intorc agale spre casa, oprindu-se insa la fantana satului pentru a-si astampara setea.
Aceasta nu este insa o povestire a preaindragitului scriitor Creanga, ci un loc cat se poate de real, unde va puteti bucura de intaeractiuni si conversatii calduroase cu localnicii, care surprind prin veselia lor si prin privirile curioase si duioase. Insusi Printul Charles a fost atat de impresionat de aceasta asezare saseasca, incat si-a cumparat o proprietate aici si nu a contenit cu laudele pentru acest satuc transilvanean.
Dar cum a reusit acest loc conservat in medievalitate sa-si pastreze autenticitatea pura in ciuda trecerii timpului? Printr-un asa numit „contract social”, fiecare localnic a promis sa conserve identitatea satului si sa nu aduca nicio modificare mediului, locuintelor sau drumurilor in absenta aprobarii generale.
In acest tinut minunat va puteti petrece un weekend unic si pitoresc, bucurandu-va de ospitalitatea localnicilor, mancarea traditionala excelenta si de experientele de neuitat ce invita la visare, introspectie si vesnicie.
O casa cu peretii mai albastri decat cel mai senin cer, o pisica ce toarce lenes la umbra unui zid, sosete si pulovere din lana tricotate manual “etalate” pe gard la vanzare, gaini ciugulind prin iarba de la marginea ulitei, un impresionant tablou tesut din acest loc fermecator al Romaniei, ce merita vizitat macar o data in viata.

Auto Car Hire Romania va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat pentru a va bucura de cele mai frumoase momente alaturi de familie si de prieteni!

Share
This entry was posted in Rent a car Romania and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.