Stiri interne: vanzari auto in crestere si Black Friday

Stiri interne: vanzari auto in crestere si Black Friday

Dragi prieteni, ne reintalnim cu un rezumat al ultimelor zile prin cateva esentiale stiri interne: vanzari auto in crestere si Black Friday.

In ultima vreme, ne-am preocupat destul de serios de dinamica petrolului si de influenta pe care scaderea barilului a afectat pretul benzinei, precum si cu situatia vanzarilor si inmatricularilor de autoturisme. Sfarsitul lunii noiembrie aduce noutati pe planul vanzarilor auto, care au crescut cu o patrime in ultimele 10 luni. Vestea mai putin incurajatoare, insa, vine de la manufacturierii nationali, care au scazut productia cu 4% in acelasi interval de timp.

Una peste alta, Romania (deja post-criza) se bucura de un moment bun in sectorul auto, ocupand un redutabil loc trei in topul marilor cresteri din intreaga Uniune Europeana. Aceasta crestere este inregistrata in numarul de unitati inmatriculate. Cea mai populara optiune pe piata autohtona ramane Dacia, cu 22.497 de unitati vandute in primele zece luni ale anului curent. La o distanta considerabila se plaseaza Volkswagen, cu putin peste 7000 de bucati. Modelul Dacia Duster a inregistrat o productie record de 142.466 de segmente fabricate la Mioveni, majoritatea fiind destinate pietelor straine. (Informatiile provin de la publicatia Ziarul Financiar).

Cresterea cererii si ofertei de masini in Romania este in mare parte motiv de bucurie, semnaland o crestere a afacerilor.

A doua veste care impanzeste cotidianele este imbucuratoare pentru… “shopahoici”: luna noiembrie aduce cu sine un nou Black Friday. Reduceri spectaculoase sau doar un pretext pentru ca afacerile sa se promoveze? Conteaza mai putin decat “isteria cumparaturilor” (sau a cumparatorilor) mult asteptata in special de magazinele online. Zeci de magazine online si “fizice” participa la acest maraton al preturilor si cumparaturilor vineri, 21 noiembrie (si vineri 28 noiembrie de asemenea in cazul majoritatii).

Cum putem combina cele doua stiri? Simplu: puteti sa inchiriati o masina si sa mergeti intr-un maraton prin magazinele si Mallurile din orasul vostru vinerea aceasta!

Share
This entry was posted in Blog, Inchirieri masini, Rent a car Romania and tagged , , . Bookmark the permalink.