Aceasta vara nu este una tocmai obisnuita, insa am dat dovada de faptul ca suntem un popor care suporta bine schimbarea si in consecinta adaptarea. Cu toate ca am trecut de la starea de urgenta la starea de alerta, sa incurajam purtarea in continuare a mastilor de protectie si spalarea pe maini cat mai des, pentru a ne proteja pe noi si pe cei din jurul nostru.
Ce putem face vara aceasta? Atunci cand toata lumea fuge la mare sau la munte? Cu siguranta statiunile balneare reprezinta un loc ideal unde ne putem relaxa si unde putem evita aglomeratia des intalnita in alte locatii foarte populare in sezonul estival .
Baile Herculane este o statiune balneoclimaterica situata in judetul Caras-Severin, in sud-vestul Romaniei, fiind amplasata la 41 km nord-vest de orasul Drobeta Turnu Severin, judetul Mehedinti. Statiunea Baile Herculane este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, cu o vechime atestata documentar de peste 1850 de ani, avand ape minerale termale bicarbonate, clorurosodice, usor sulfurate, calde, iar izvoarele cu apa avand o temperatura intre 38 si 53 grade Celsius, iar unele intre 46 si 56 grade Celsius.
Existenta statiunii Baile Herculane a fost favorizata de eficacitatea miraculoasa a izvoarelor termale, dar si de pitoreasca asezare a statiunii, de o frumusete neasemuita.
In apele termale se pot face aerohelioterapie, bai termale in bazin descoperit, bai termale sulfuroase si sarate in vane si bazine acoperite, precum si buvete pentru cura interna cu ape minerale, electroterapie, (hidro)kinetoterapie si inhaloterapie.
Considerata cea mai frumoasa statiune balneoclimaterica de pe valea Oltului, in judetul Valcea, la 18 km nord de Ramnicu Valcea, statiunea Calimanesti- Caciulata este ideala pentru un sejur, fiind bogata in obiective turistice, peisaje pitoresti, frumusete naturala si piscine cu apa termala si minerala.
Aceasta statiune balneoclimaterica este ideala pentru tratarea afectiunilor de natura reumatica, neurologica sau metabolica, avantajul fiind acela ca tratamentele din aceasta zona se pot realiza pe toata durata anului.
Factorii naturali de cura sunt reprezenta si de apele minerale sulfuroase, clorurate, bromurate, sodice, calcice, magneziene. Acestea sunt folosite in tratarea unor afectiuni ale tubului digestiv (gastrite cronice, colite cronice), afectiuni hepato-biliare, afectiuni renale si ale cailor urinare, afectiuni metabolice si de nutritie (diabet zaharat, obezitate), afectiuni reumatismale inflamatorii (artroze), afectiuni neurologice periferice, afectiuni respiratorii, afectiuni asociate (ginecologice, dermatologice, cardiovasculare, astenie, boli profesionale).
Supranumita Perla Bucovinei, Vatra Dornei este situata la 105 km de Suceava si 40 de km de Campulung Moldovenesc si este cunoscuta ca o statiune pentru toate varstele, adresandu-se atat persoanelor care doresc sa-si fortifice organismul prin ascensiunile montane sau prin sporturile de iarna, cat si celor care vor sa se odihneasca intr-un bioclimat tonic stimulent cu influenta benefica asupra sistemului nervos.
Apele de la Vatra Dornei sunt indicate in tratarea unor afectiuni precum: boli reumatismale degenerative si diartritice, stari post-traumatice, boli ale sistemului nervos periferic si central, boli endocrinologice, boli ginecologice, boli respiratorii, tulburari nervoase si de metabolism, tulburari digestive, boli ale sangelui.
Profitati de aceste locuri cu adevarat minunate din tara noastra, bazandu-va oricand pe Auto Car Hire Romania, care va pune la dispozitie o gama larga de masini cu care puteti calatori in toata tara!