Dobrogea, mai mult decat o destinatie litorala

Dobrogea, mai mult decat o destinatie litorala

Trebuie sa recunoastem ca nicio vara nu este cu adevarat completa fara macar cateva zile petrecute in briza blanda de pe malul marii. O vacanta exotica este un vis pentru cei mai multi dintre noi, dar in acelasi timp exista si optiuni culturale in regiune, pentru cei ce nu sunt foarte interesati de activitatile care implica statul la soare si joaca prin apa sarata a marii. Probabil ati ghicit deja ca astazi vom vorbi despre Dobrogea, mai mult decat o destinatie litorala.

Daca iubiti istoria, merita sa va rezervati o zi vizitarii Cetatii Histria, cea mai veche localitate atestata documentar in tara noastra. Histria a fost ridicata in secolul al saptelea i. Hr. de catre grecii din Milet si a fost continuu locuita pana in secolul al saptelea d. Hr., moment in care a fost praduita de avari. Excavatiile au inceput in 1914 si continua. Pana acum, cele mai spectaculoase artefacte descoperite au fost termele si bisericile romane.

Daca soarele dogoreste pe bolta inalta, puteti sa va opriti pentru un moment de ragaz si aer curat in Padurea Babadag, un colt de rai oxigenat unde veti gasi orhidee salbatice si sute de alte specii ocrotite.

De asemenea, daca sunteti fascinati de natura si de curiozitatile sale, la Agigea puteti vizita Rezervatia de plante de dune marine, unica pe continentul european, adapostind aproape 30 de broaste testoase care locuiesc intre dunele vechiului golf marin intr-un cadru natural fascinant, impresurat de plante rare.

Pe faleza fluviului Dunarea, orasul Tulcea este o destinatie pe care nu puteti sa o ocoliti. Aici aveti de vizitat acvarii si Muzeul Ecoturistic, precum si promenada minunata. Aproape de oras (ca si in alte zone din Dobrogea), exista o serie de pesteri de un deosebit interes speologic.

De asemenea, puteti apela la Inchirieri auto Tulcea pentru a avea la dispozitie o masina excelenta pentru vacanta pe care o planuiti in fascinanta, secreta Dobrogea.

Share
This entry was posted in Tulcea and tagged , . Bookmark the permalink.