Castelul Bran

Situat la 30 de kilometric de Brasov, Castelul Bran este de departe unul dinter cele mai cunoscute destinatii turistice din tara care se bucura de recunoastere in afara granitelor noastre.

Conform legendei, Castelul Bran este legat de personajul Contelui Dracula, datorita cartii omonime scrise de Bram Stocker, pentru legenda moderna, acesta este castelul lui Dracula.

Si este cu adevarat o legenda moderna, deoarece din punct de vedere istoric, Vlad Tepes nu a locuit niciodata in Castelul Bran. Totusi romanul lui Bram Stocker a invaluit globul si-a great o mitologie si un gen de literatura chiar, astfel incat nimanui nu-I pasa daca locatiile din carte exista sau nu. Ceea ce este cert este ca in Castelul bran s-au filmat foarte multe filem cu teme specific medieval, si de ceva vreme organizeaza petreceri tematice, mai ales in ziua de Halloween.

In ziua de azi Castelul are un muzeu intins pe nu mai putin de patru etaje ale acestuia, un muzeu care adaposteste mobile de o valoare inestimabila, precum si obiecte de vestimentatie ale reginei Maria de Romania, si desigur obisnuitele arme, amuri, ceramic si alte obiecte folosite in trecut. Pe langa toate acestea mzueul mai contine si o colectie ce s-ar integra foarte usor in categoria celor ce pot fi gasite intr-un muzeu al satului.

Fiind situate la 30 de km de Brasov, cea mai evident cale de acces catre Castel este soseaua, si asta inseamna ca niste servicii de inchirieri masini in Romania vor fi foarte utile pentru acest scop. Traseul principal este cel pe autostrada Brasov care duce spre Campulung. Evident daca tot sunteti in regiunea Brasovului sau a Branului e foarte posibil sa vreti s-o explorati nitel, aceasta regiune este vestita pentru semipreparatele din carne de porc, vita dar si pentru producerea unor multitudini de tipuri de branzaturi.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.