Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre tara ta

Cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre tara ta

Un lucru pe care strainii care viziteaza Romania il observa intotdeauna este ca romanii au obiceiul de a se plange de toate. De asemenea, viseaza sa paraseasca tara. Fara intentia de a minimaliza dificultatile traiului in Romania, inainte de a face bagajul, poate ar trebui sa ne gandim si la toate motivele pentru care tara in care traim este fascinanta. Iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre tara ta:

1. Da, celtii si vikingii sunt populatii vechi, care au trait pe taramurile Europene de milenii. Dar civilizatia de la Cucuteni, raspandita prin Moldova, Transilvania, Basarabia si Muntenia de altadata, e mai veche cu un mileniu decat cea a sumerienilor! De la acesti stravechi europeni ne-au ramas frumoasele vase de Cucuteni, care pot fi admirate la muzeul din Piatra Neamt.

2. La Campeni, Alba s-a gasit cel mai vechi cuptor de topit metale din lume, batran de aproximativ 8000 de ani.

3. Ne laudam cu Peles si Bran, dar avem aproape 200 de castele prin tara. Multe sunt necunoscute, dar merita explorate. (Gasiti informatii despre unele in postarile anterioare de pe blogul nostru).

4. Stramosii nostril, dacii, erau neinfricati in fata mortii. Umorul e un alt mod de a te arata plin de curaj fata de fatalitate, iar lucrul acesta este evident in Cimitirul Vesel de la Sapanta, unic in lume. Sapanta este in Maramures, iar pentru a ajunge usor acolo, puteti apela la un transfer de la aeroportul din Targu Mures.

5. Poate nu stiati, dar puteti experimenta starea de atemporalitate si fenomene paranormale in Padurea Baciu din Cluj Napoca. Despre ea au studiat cei de la Discovery Channel, pentru ca se pare ca acest taram este un portal, o crapatura in continuumul spatiu – timp.

De asemenea, daca va mai trebuia un motiv sa iubiti Romania, se apropie sarbatorile de iarna, care sunt atat de frumoase si de calde acasa!

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.