Cum se pregatesc soferii pentru iarna

Cum se pregatesc soferii pentru iarna

Flori de gheata impodobesc orasul – mai degraba din decoratiunile de Craciun care au fost deja montate decat pentru ca iarna si-a intrat in drepturi. Dar asta nu inseamna ca nu ne pregatim de asemenea pentru scenariul unor sarbatori pline de zapada. Chiar daca ne-am bucurat de o toamna frumoasa si de un decembrie neasteptat de cald pana acum, ne gandeam ca ar fi util sa vedem cum se pregatesc soferii pentru iarna.

Daca am cumparat haine noi si calduroase pentru noi pentru sezonul rece, cum sa nu ne intoarcem atentia si spre cea care ne transporta oriunde dorim si ne protejeaza de frig, adica masina noastra? Iata cateva amanunte care nu trebuie uitate acum, la inceput de iarna:

1. Cauciucurile de iarna sunt obligatorii! Profilul trebuie sa fie de cel putin 5 mm, iar presiunea indeajuns de mare, pentru ca vremea rece scade presiunea din anvelope. De retinut ca verificarea presiunii se face afara, nu in garaj sau in orice alt mediu decat cel din exterior.

2. Ca sa evitam sa ramanem blocati in viscol, trebuie sa verificam ca bateria sa fie incarcata, iar sistemul electric sa functioneze in parametrii optimi. Sistemul de iluminare si de dezghetare a geamurilor trebuie de fiecare data verificat.

3. Este esential ca masina sa aiba cele trei lichide vitale: uleiul de motor, lichidul de parbriz si antigelul. Atentie! Uleiul de motor are tendinta de a deveni vascos la vremea rece. Lichidul de parbriz previne inghetarea instalatiei de curatare. Oricum, e bine sa evitam punerea in functiune a stergatoarelor daca parbrizul e inghetat, pentru a nu-l zgaria si a nu distruge stergatoarele. Antigelul este, desigur, obligatoriu iarna, dar nu il turnati in circuitul de racire al motorului daca este fierbinte!

De asemenea, exista anumite situatii (i.e., vreme extrema) in care nu este indicat sa conduceti. Dar daca trebuie sa conduceti, dar nu sunteti sigur ca masina dumneavoastra este indeajuns de sigura, puteti apela la inchirieri auto Romania.

Share
This entry was posted in Inchirieri masini and tagged . Bookmark the permalink.