Ce vizitam in Radauti?

Ce vizitam in Radauti?

Stiati ca prin anii 1950 Radauti era un judet? Astazi, municipiul Radauti apartine regiunii Bucovina si judetului Suceava. Dar aceste curiozitati nu sunt cele mai importante daca ne gandim sa vizitam orasul. Intrebarea adevarata este: Ce vizitam in Radauti?

Bucovina este faimoasa pentru manastirile sale de o mare frumusete si importanta istorica. In apropiere de Radauti, gasiti doua manastiri renumite: Putna si Sucenita. Manastirea Putna este cea mai faimoasa (si prima) ctitorie a lui Stefan cel Mare si locul unde acesta isi doarme somnul de veci. Ridicata la finele secolului al XVI-lea, Manastirea Sucevita se gaseste la mai putin de 20 km de Radauti si ilustreaza stilul unic de arhitectura si pictura moldoveneasca.

Patrimoniul cultural local este ilustrat in Muzeul Etnografic de la Radauti. Distribuite in 13 colectii, cele 8000 de exponate numara picturi, manuscrise, icoane, ceramica, vesminte populare si instrumente muzicale specifice acestor meleaguri.

Numarand aproape 300 de cai, Herghelia de la Radauti dateaza din anul 1789, dupa cucerirea Bucovinei de Imperiul Habsburgic. Astazi, herghelia se intinde pe o suprafata de  610 ha, dar odinioara, dispunea de o suprafata de aproape 10.000 ha.

Sunteti nostalgici? Poate o calatorie in trecut va va bucura. Vizitati Bogdana, cea mai veche metropola domneasca moldoveneasca, fondata de primul voievod al Moldovei, Bogdan I.

Daca doriti o excursie care sa ii bucure si pe cei mici, poftiti la Gradina Zoologica din Radauti. Aici puteti admira prieteni necuvantatori veniti de pe toate continentele.

Iar daca ati vrea sa intelegeti mai bine viata autentica de aici, puteti vizita atelierele de ceramica de la Marginea, unde de peste 500 de ani se confectioneaza oale si obiecte artizanale de lut.

Cum ne deplasam in oras si in imprejurimile lui? Sunt mai multe optiuni, dar cu inchirieri auto Radauti puteti evita aglomeratiile si disconfortul transportului in comun.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.