La multi ani, Romania!

La multi ani, Romania!

Ne pregatim sa intram in lungul weekend care culmineaza cu 1 Decembrie, Ziua Nationala. Ne bucuram sa spunem deja: La multi ani, Romania! Haideti inainte de toate sa ne amintim ce sarbatorim.

Dupa 1990, se sarbatoreste Ziua Nationala pe 1 Decembrie. De ce aceasta data? La 1 Decembrie 1918, dupa castigarea Primului Razboi Mondial, Marea Adunare de la Alba-Iulia proclameaza Unirea Transilvaniei cu Romania. Momentul marcheaza Unirea Mare si incepera perioadei de apogeu a Romaniei, a deceniilor interbelice.

In 2015, sa vedem unde sarbatorim ziua tuturor romanilor si cum!

La Bucuresti, bineinteles, vor avea loc cele mai complexe evenimente cu ocazia Zilei Nationale. De 1 Decembrie, daca ziua tine cu noi, putem asista la Defilarea din Piata Constitutiei. Mai mult de 2000 de militari de la Ministerul Apararii Nationale, SRI, Serviciul de Paza si Ministerul Afacerilor Interne alaturi de militari straini vor defila prin Piata, iar spectatorii mici si mari se vor entuziasma urmarind spectacolul de aeronave. Anul acesta, din cauza lucrarilor de restaurare ale Arcului de Triumf au determinat schimbarea locatiei. Monumentalul Palat al Parlamentului se poate de asemenea vizita in cadrul zilei portilor deschise.

La Alba Iulia, celor ce doresc sa aleaga aceasta destinatie li se propune o parada militara in aer liber, spectacole in strada si showuri de lansare, o masa populara si un concert al trupei Voltaj.

In Oradea, municipalitatea intampina de asemenea cu fast Ziua Nationala. Se pregateste o ceremonie militara si religioasa la Statuia Ostasului Roman, se vor depune coroane de flori, va avea loc defilarea prin centrul orasului, iar de la ora 13, in fata Palatului de Cultura, Popota Oradea pregateste cel mai mare ospat, cu 2700 de portii de fasole cu ciolan pentru cei prezenti.

Oriunde veti petrece ziua de 1 Decembrie, daca aveti chef de o plimbare cu masina, va invitam sa rezervati cu Auto car hire Romania. La multi ani!

Share
This entry was posted in Blog and tagged , . Bookmark the permalink.