Cetatea Fagaras

Cetatea Fagaras este considerata principala atractie facuta de mana omului din Tara Fagarasului si nu trebuie ratata de turisti sub nici o forma. Scopul initial al cetatii a fost acela de a proteja regiunea, fiind construita intre secolele XIV-XVIII, si ulterior a fost transformata intr-o inchisoare.

Cetatea Fagarasului este una dintre cele mai bine intretinute monumente din tara si din Europa. Constructia complexului a inceput in secolul XI fiind initial construita din lemn cu un sant imens sapat in pamant in jurul acesteia. Aceasta prima cetate este arsa pana la temelii – asa cum e de asteptat pentru o astfel de cladire din perioada aceea – in secolul al XIII-lea, pentru ca apoi in secolul XV sa fie atestata ca fiind un punct de aparare militar.

Inspre mijlocul secolului al XVI-lea cetatea este transformata intr-un castel fortificat de catre Stefan Mailat, care mai construieste o anexa si transforma turnul estic intr-un turn al portii.

Sfarsitul secolului XVI si inceputul secolului XVII vede cetatea prinzand contururile pe care le are in prezent, Gabriel Bethlen fiind cel care a pus un accent specific cetatii cu ajutorul unor arhitecti italieni care au lasat motivele specifice perioadei Renasterii pe aceasta.

Cetatea Fagarasului devine cu timpul centrul politic si administrativ al regiunii transformandu-se intr-un ansamblu medieval foarte impunator, iar cetatea sufera ultimele sale modificari si imbunatatiri in secolul al XVII-lea pentru a devein o resedinta demna de un principe. Totusi acest lucru nu dureaza mult deoarece in secolul urmator cetatea intra sub stapanirea Austriei si cetatea devine adapost al garnizoanei timp in care scopul acesteia redevine unul strict militar.

Cetatea Fagaras este asezata in Tara Oltului, respective pe o fasie de pamant intre albia raului Olt si Carpatii Meridionali – zona numita Tara Fagarasului – si in ziua de azi gazduieste Muzeul Tarii Fagarasului, o crama si biblioteca, enumerand doar cateva din atractiile locului.

Nu uitati serviciile de inchirieri masini Romania pentru drumul dumneavoastra la Cetatea Fagaras.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.