Cheile Bicazului

Cand vorbim despre Cheile Bicazului ne referim la regiunea de tranzitie intre Transilvania si Moldova, fiind un soi de granita intre cele doua regiuni majore alre tarii. Regiunea este cunoscuta in Romania ca fiind foarte pitoreasca si atrage o multitudine de turisti interesati de frumusetile naturale ale tarii noastre.

Suprafata regiunii Cheile Bicazului se intinde pe o lungime de 6 kilometri, fiind cuprinsa intre Lacul Rosu si Bicazul Ardelean, un reper mai bun ar fi ca regiunea este strabatuta de DN12C intre Gheroghieni si Bicaz.

Cheile Bicazului este de departe una dintre cele mai frumoase si atragatoare regiuni turistice din tara si face parte din concernul Parcului National Cheile Bicazului – Hasman, alaturi de Lacul Rosu, Cheile Suagului, Hasmanul Mare si Hasmanul Negru.

Drumul prin Cheile Bicazului este format din serpentine extrem de frumoase, si drumul este doar unul din multiplele motive pentru care merita vizitata aceasta regiune. Cheile sunt cunoscute si pentru faptul ca in zona exista pesteri care la randul lor sunt extrem de frumoase, dintre care merita mentionata Pestera Neagra, Pestera Cascada precum si de avenele Licas si Trei Intrari.

Pe langa privelisti, pesteri, si cateva chei mai mici produse de cursuri mai mici de apa din zona, cum ar fi Cheile Laposului si Cheile Bicajelului, trebuie amintit ca masivul stancos de aici are 1120 metri si se numeste Piatra Altarului – un nume de care se leaga multe legende locale. In zona mai exista cateva varfuri dar ceva mai scunde: Piatra Pintestilor la 847 metri, Piatra Arsitei de 835 metri, precum si Piatra Surducului, pentru a mentiona cateva.

Lucrul grozav in legatura cu Cheile Bicazului este ca din aceasta regiune va puteti continua drumul inspre alte zone turistice ale tarii, nu trebuie decat sa aveti o masina la dispozitie pentru asta, si aici intervin serviciile de inchirieri masini in Romania.

Share
This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.